Deuter Orbit slaapzakken

Deuter Orbit

Deuter Orbit slaapzakken

ZOETERMEER – Het Duitse merk Deuter is bij ons vooral bekend om de rugzakken. Degelijke producten, waarbij Deuter gebruik maakt van hoogwaardige materialen en moderne technieken.

Maar Deuter maakt meer dan alleen rugzakken, namelijk ook slaapzakken. Op de Outdoor Messe in Friedrichshafen presenteerde Deuter de nieuwe Orbit slaapzakken.

Deze serie slaapzakken, waarbij kopers kunnen kiezen voor verschillende versies met afzonderlijke comforttemperaturen, hebben een sneldrogende kunststof vulling van High-Loft Hollowfibre. Ze zijn gemaakt voor kampeerders die het avontuur niet schuwen. Daarom maakt Deuter ze niet alleen in het mummiemodel, maar gebruikt voor de buitenzijde Dura Lite RS materiaal, waardoor de slaapzakken een stuk steviger zijn dan normaal. Bovendien is dit materiaal vocht- en vuilwerend geïmpregneerd en vormt het in feite een losse hoes om de slaapzak heen, zodat de slaapzak zelf altijd goed in model blijft.

Er worden geen compromissen aan het comfort gedaan. Deuter maakt voor de tijk aan de binnenzijde bijvoorbeeld gebruik van Soft Micro Polyester, dat net zo zacht en prettig aanvoelt als katoen.

Speciale versie voor vrouwen

Omdat vrouwen nu eenmaal wat gevoeliger zijn voor kou, heeft Deuter ook kortere ‘SL’ versies in het programma opgenomen, die voorzien zijn van extra fleece isolatiemateriaal bij de nieren en voeten.

De Deuter Orbit slaapzakken zijn er in uitvoeringen voor de volgende comforttemperaturen: -5°, 0° en +5°. De lichtste versie weegt 910 gram, de zwaarste slaapzak weegt 1540 gram.

Like dit artikel
Tweet dit artikel