Deuter’s Cult Classics zijn weer terug

deuter-gröden rugzak

Terug van weggeweest, de Gröden en Zugspitze

ZOETERMEER – Vele tientallen jaren zien we deze klassieke rugzakken van Deuter op de wandelroutes en -paden over de gehele wereld. Ook nu ze al een tijdje uit productie zijn, blijven het rugzakken die nog steeds prima aan de tegenwoordige eisen voldoen.

Inspelend op de huidige trend om klassieke modellen weer in productie te nemen heeft Deuter besloten om een aantal van deze klassieke modellen in een vernieuwde versie weer in productie te nemen.Het betreft hier de Zugspitze en Gröden, die hun comeback vieren bij Deuter. Deze rugzakken zullen hun karakter en hun traditionele eigenschappen behouden maar worden qua techniek geheel vernieuwd.

Deuter is een merk met een enorme historie. In Nederland, waar rugzakken van Lowe, Berghaus en Karrimor een grote popularitieti genieten is het merk niet bij iedereen bekened maar in de Duitstalige landen is Deuter min of meer hét merk als het om rugzakken gaat. De historie van Deuter gaat terug tot in 1898. Sindsdien maakte het merk met regelmaat een aantal legendarische modellen. Twee ikonen uit die roemruchte historie, de Zugspitze en de Gröden. worden, nu dit voorjaar opnieuw op de markt gebracht,

Beide modellen maakten in 1984, toen Deuter haar collectie qua techniek ingrijpend vernieuwde en evolueerde tot ’technische’ modellen, al geruimte tijd deel uit van het programma van Deuter. Ze kregen toen, net als de andere rugzakken van Deuter, een ventilerend rugpaneel van mesh materiaal.

Ook de nieuwe Zugspitze en Gröden hebben een ventilerend, ademend rugpand. Ook het draagsysteem, met flexibele metalen staven, is uiteraard behouden. Verder hebben ze een geïntegreerde regenhoes en bevestigingsmogelijkheden voor trekkingstokken.

Van beide modellen is er een dames- en herenuitvoering. De damesmodellen hebben een pakvolume van 22 liter (Zugspitze) en 30 liter (Gröden). De herenmodellen zijn een fractie groter en hebben een inhoud van 24 liter (Zugspitze) en 32 liter (Gröden). Daarmee voldoen ze prima voor dagtochten, terwijl de Gröden ook kan voldoen voor een korte huttentocht als er niet al te veel bagage mee wordt genomen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel