DexKo Global wil E&P Hydraulics overnemen

Overname E&P Hydraulics door DexKo Global

DexKo Global wil E&P Hydraulics overnemen

NIEUW-VENNEP – Het Amerikaanse DexKo Global is hard bezig om haar marktaandeel te vergroten. Een paar jaar geleden werd daarom al de bekende voertuigspecialist AL-KO overgenomen. Kort daarop nam AL-KO op haar beurt weer Winterhoff over.

DexKo Global en AL-KO staan nu aan het begin van een volgende uitbreiding, in de vorm van de overname van het Nederlandse bedrijf E&P Hydraulics.

E&P Hydraulics is gevestigd in de Haarlemmermeer en heeft in de ongeveer 10 jaar van haar bestaan een vooraanstaande positie verworven op het gebied van professionele levelsysteem oplossingen voor campers en caravans alsmede lichte bedrijfsvoertuigen.

Behalve E&P Hydraulics is DexKo Global ook voornemens om het Duitse bedrijf Reisemobil-Service Fischer over te nemen. Dat is namelijk de Duitse importeur/agent van E&P Hydraulics. Met deze overname hopen DexKo Global en AL-KO hun leidende positie op het gebied van voertuigtechniek nog verder te verstevigen.

De merknaam E&P Hydraulics blijft overigens gewoon bestaan, ook Reisemobil-Service Fischer blijft gewoon bestaan. De aandeelhouders van E&P Hydraulics, Eric Klinkenberg en Pierre Blom (E&P Hydraulics Nederland) alsmede Kay Fischer (E&P Deutschland/Reisemobil-Service Fischer) blijven hun sleutelposities ook gewoon behouden. Samen zullen zij onder de hoede van AL-KO het managementteam van E&P Hydraulics gaan vormen. Er zijn geen financiële details vrijgegeven, en uiteraard moet de overname nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel