Deze Corona-maatregelen gelden op de Caravan Salon Düsseldorf

Caravan Salon Düsseldorf Cirina-maatregelen

Deze Corona-maatregelen gelden op de Caravan Salon Düsseldorf

In tegenstelling tot veel andere grote evenementen, gaat de Caravan Salon 2020 in Düsseldorf dit jaar wél door. Wel vindt het evenement op kleinere schaal plaats en is er een streng hygiëneprotocol.

De Caravan Salon 2020 vindt plaats van 4 tot 13 september in de Messe Düsseldorf. Daar waar in 2019 met 268.000 bezoekers een nieuw bezoekersrecord werd gevestigd, zijn er dit jaar maar 20.000 bezoekers per dag welkom.

Ruim 300 exposanten

Ondanks het feit dat de Salon 2020 kleiner zal zijn dan voorgaande jaren, is er nog steeds 200.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte waar meer dan 300 exposanten hun campers, caravans en andere producten laten zien. In voorgaande jaren was de eerste vrijdag gereserveerd voor pers en vakbezoekers, dit jaar mogen reguliere bezoekers op die vrijdag ook al de beurshallen in.

Streng hygiëneprotocol

Om mogelijke verspreiding van het corona-virus tegen te gaan heeft de Duitse regering de meeste grote evenementen tot oktober verboden. Dit geldt echter niet voor alle evenementen. Om de Caravan Salon Düsseldorf toch door te kunnen laten gaan zijn er allerlei maatregelen getroffen. De belangrijkste maatregelen zijn:

 • Kaartverkoop vindt alleen online plaats, tickets zijn niet ter plekke te kopen;
 • Parkeerkaarten kunnen vooraf online worden gekocht;
 • In de beurshallen moet de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijven, om dit te bewerkstelligen zijn er extra brede gangpaden, afstandsmarkeringen en duidelijk aangegeven looproutes;
 • Aan de hand van videobewaking wordt in de gaten gehouden of overal 1,5 meter afstand wordt gehouden;
 • Gebruik van een mondkapje wordt aangemoedigd;
 • Desinfectiemiddelen zijn bij elke stand verkrijgbaar;
 • Er wordt voortdurend genoeg geventileerd;
 • Per voertuig (caravan of camper) mag maar één persoon tegelijkertijd naar binnen, met uitzondering van gezinnen/leden van eenzelfde huishouden;
 • De voertuigen worden voortdurend gereinigd door het personeel;
 • Fysiek contact – zoals het schudden van handen – moet te allen tijde worden voorkomen;
 • Betalingstransacties vinden contactloos plaats;
 • Het zaalplan is lichtelijk gewijzigd.

Minder merken dan gebruikelijk

Helaas zijn er dit jaar minder merken vertegenwoordigd op de beurs dan voorgaande jaren. Merken zoals Hymer en Pössl hebben hun deelname geannuleerd omdat zij het risico voor zowel werknemers als bezoekers te groot achtten. Merken zoals Knaus, Morelo en Carthago hebben juist veel innovaties aangekondigd voor de Caravan Salon 2020.

Doorgang nog steeds onder voorbehoud

Vooralsnog staan alle lichten op groen voor de Caravan Salon Düsseldorf 2020. De organisatoren benadrukken echter dat “de beslissing wordt genomen op basis van de huidige stand van zaken en kan worden aangepast als gevolg van de Corona-pandemie en de maatregelen die de federale regering en de (Duitse) deelstaten hebben genomen om de pandemie te bestrijden.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel