Deze zomer meer buitenlandse toeristen naar Nederland

Amsterdam fietsen

Amsterdam blijft de populairste stad onder de buitenlandse toeristen

DEN HAAG – NBTC Holland Marketing verwacht dat er deze zomer bijna drie miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie in Nederland door zullen brengen. Vergeleken met vorig jaar is dat een stijging van ongeveer 2%.

Ook zullen ongeveer 4,75 miljoen Nederlanders een korte of lange zomervakantie in eigen land doorbrengen, dat is een stijging van zo’n één procent ten opzichte van vorig jaar. Deze toeristen besteden tijdens de zomermaanden juli en augustus totaal meer dan 2 miljard euro in Nederland.

Groei voornamelijk uit onze buurlanden

Die lichte groei van het aantal buitenlandse toeristen is voornamelijk afkomstig uit onze buurlanden. De helft van alle buitenlandse verblijfstoeristen in de zomer komt namelijk uit Duitsland of België. De andere helft van de toeristen komt onder meer uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. De Nederlandse kust is traditiegetrouw populair, ook brengen de buitenlandse toeristen hun zomervakantie graag door in het ‘groene Nederland’ en in onze steden. In totaal besteden zij meer dan een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Meer zomervakanties in eigen land, voornamelijk op campings en op bungalowparken

De Nederlanders ondernemen dit jaar totaal zo’n 10 miljoen binnen- en buitenlandse zomervakanties. Daarvan worden er deze zomer naar verwachting ongeveer 4,75 miljoen in eigen land ondernomen, een stijging van 1%. Het grootste deel van deze vakanties brengen we door op campings en bungalowparken. Tijdens die binnenlandse zomervakanties besteden de Nederlander bijna een miljard euro.

Stijging door mooi weer

De goede zomer van 2013 alsmede het mooie weer van dit voorjaar zorgen voor de stijging van zowel de buitenlandse toeristen als de vakanties in eigen land. De sector is dan ook positief maar er worden nog wel veel lastminuteboekingen verwacht.

Vakantiespreiding

Ook dit jaar vindt de zomervakantie gespreid plaats. Voor regio Noord begint de zomervakantie komend weekend al, namelijk van 5 juli tot en met 17 augustus. De zomervakantie van regio Zuid begint een week later; van 12 juli tot en met 24 augustus. De regio Midden is dit jaar het laatste, namelijk van 19 juli tot en met 31 augustus.

Like dit artikel
Tweet dit artikel