Dit jaar géén Kampeer & Caravan Jaarbeurs!

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 geannuleerd

Dit jaar géén Kampeer & Caravan Jaarbeurs!

De brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI) heeft helaas moeten besluiten dat de 2020-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober niet doorgaat.

De beslissing is genomen in goed overleg met Jaarbeurs Utrecht. De KCI, waar importeurs, fabrikanten en toeleveranciers van de kampeerbranche bij zijn aangesloten, is de initiatiefnemer en opdrachtgever van de beurs. Vanwege de Coronapandemie heeft het bestuur van de KCI genoodzaakt tot om de grootste kampeerbeurs van Nederland dit jaar niet door te laten gaan.

Moeilijk besluit

Leo Diepemaat, voorzitter van de KCI: “Dat is natuurlijk een moeilijk besluit en als brancheorganisatie hebben we die beslissing met pijn in ons hart moeten nemen. Het uitgangspunt van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – en daarmee ook het succes van de beurs – is altijd geweest dat we met dit landelijke kampeerevent een goede sfeer en beleving willen neerzetten die bij kamperen als lifestyle past én dat we kampeerders en geïnteresseerden een goede afspiegeling willen bieden van kampeermiddelen, toebehoren en accessoires. Met de kennis van nu is die garantie niet te geven.”

Kamperen populairder dan ooit

Kamperen is de laatste jaren steeds populairder geworden en is misschien wel populairder dan ooit. Daarom komt de beslissing binnen de kampeerbranche extra hard aan, mede omdat kamperen als vakantievorm juist door de coronacrisis een extra boost heeft gekregen, omdat hotel- en vliegvakanties momenteel erg onder druk staan. Diepemaat vervolgt: “Daarom is het extra zuur dat we als bestuur de beslissing hebben moeten nemen om het grootste kampeerevent van Nederland niet te laten plaatsvinden. Daarbij komt dat het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent een lange voorbereidingstijd nodig heeft. De beslissing van wel of niet doorgaan hebben we daardoor helaas niet langer kunnen uitstellen. En dat doet pijn”, stelt Diepemaat nogmaals, “zeker als je weet dat de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers trok.”

Alternatieve campagne

Uiteraard zit de brancheorganisatie niet stil. Diepemaat: “Als alternatief focussen we nu samen met de Jaarbeurs en exposanten-stakeholders op een alternatieve campagne in de nazomer/najaar van 2020. Want kamperen is populairder dan ooit en dat blijven we met heel de branche actief uitdragen. En natuurlijk maken we volgend jaar een grote comeback met Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021!”

 

Foto: © Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Like dit artikel
Tweet dit artikel