Dit jaar weer vier SVR Vakantiebeurzen gepland

SVR Vakantiebeurzen 2023

Dit jaar weer vier SVR Vakantiebeurzen gepland

Het kamperen op deze kleinschalige campings mag zich al vele jaren verheugen in een stijgende belangstelling. Logisch, nu ons leven steeds drukker wordt, willen steeds meer mensen een paar dagen of weken lekker ontspannen in een landelijke omgeving. Stilte, rust en een fraaie omgeving doen de mens nu eenmaal goed.

Wie wil zien hoe dit kleinschalige kamperen dan gaat kan kijkje nemen op één van de vier beurzen die de Stichting Vrije Recreatie (SVR) dit jaar organiseert. Op deze beurzen kun je kennis maken met de vele kleinschalige kampeer- en logeeradressen die aangesloten zijn bij de SVR.

SVR en In het Groen

De SVR zou je kunnen beschouwen als een van de twee grote Nederlandse samenwerkingsverbanden van ‘boerencampings’. Deze campings zijn inmiddels getransformeerd tot ‘kleine’ of ‘kleinschalige’ campings. De SVR bestaat al meer dan 40 jaar. De stichting is ontstaan in 1970 uit de behoefte om te kunnen kamperen bij kleinschalige campings, liefst bij boerenbedrijven en met een schappelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Er zijn bij de SVR – voluit Stichting Vrije Recreatie – zo’n tweeduizend kleinschalige campings in heel Europa aangesloten. De stichting heeft niet alleen Nederlandse adressen in het bestand, maar biedt de leden ook kampeer- en logeeradressen in landen als België, Luxemburg, Tsjechië, Hongarije en Frankrijk.

Behalve de SVR behartigt ook In het Groen – vroeger Vekabo geheten – de belangen van dit soort campingeigenaren.

SVR-beurzen 2023

De bij de SVR aangesloten campingeigenaren willen graag laten zien wat zij te bieden hebben en dat doen ze op de zogenaamde SVR Vakantiebeurzen. Vanwege de coronapandemie vonden de SVR Vakantiebeurzen de afgelopen twee jaar noodgedwongen online plaats. Dit jaar zijn het weer gewone ‘fysieke’ beurzen. Voor de komende weken staan er maar liefst vier in de planning.

De SVR Vakantiebeurzen van 2023 vinden op de volgende vier zaterdagen plaats:

  • 21 januari: Expo Houten
  • 28 januari: Autotron Rosmalen
  • 4 februari: Martiniplaza in Groningen
  • 11 februari: Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen

Op die zaterdagen zijn de SVR-beurzen geopend van 10 tot 16 uur. Op iedere beurs vind je doorgaans zo’n 300 standhouders. Niet alleen uit Nederland maar ook het buitenland. Het leuke van deze beurzen is dat je persoonlijk contact hebt met de eigenaren. Ze laten niet alleen hun folders, foto’s en gastenboeken zien maar laten je ook vaak kennismaken met de producten van hun boerderij.

Gratis voor donateurs

Net als in de voorgaande jaren is de entree gratis op vertoon van een geldige SVR-donateurspas. Wie nog geen donateur, kan bij de ingang worden voor een donatie van (minimaal) 10 euro per gezin. Dan heb je dus direct toegang tot de beurs én kun je een kalenderjaar gebruik maken van de andere voordelen van de SVR. Parkeren is gratis voor SVR-donateurs met de parkeerkaart die ze bij de Winterinfo hebben ontvangen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel