Dit zijn de ANWB Top Campings voor 2024

ANWB Top Campings 2024

Dit zijn de ANWB Top Campings voor 2024

De ANWB heeft onlangs haar beoordelingen voor de Top Campings van 2024 gepubliceerd, een jaarlijkse onderscheiding die de beste kampeerervaringen in Europa belicht. Dit jaar zijn er 220 campings in de lijst opgenomen, elk bekroond met de hoogste score van vijf sterren.

De beoordeling door de ANWB is uniek in zijn soort en wordt gekenmerkt door onafhankelijke inspecties. Er zijn dit jaar maar liefst 1629 campings in heel Europa beoordeeld. Dit gebeurde door een team van 22 inspecteurs.

Grondige inspectie

Deze grondige evaluatie omvat een breed scala aan criteria, waaronder de kwaliteit van het sanitair, de staat van het terrein, de zwembadfaciliteiten, het aanbod van eten en drinken, en het recreatie-aanbod. Alleen campings die uitblinken in al deze aspecten verdienen de prestigieuze titel van ANWB Top Camping.

Classificering afhankelijk van de grootte

Interessant is de manier waarop de ANWB de afzonderlijke campings classificeert. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleine en (middel)grote campings. Kleine campings, gedefinieerd als die met maximimaal 60 plaatsen, worden beoordeeld op aspecten als rust en privacy. Voor de (middel)grote campings ligt de nadruk op de beschikbaarheid en kwaliteit van faciliteiten zoals zwembaden, speeltuinen, sportvoorzieningen en een uitgebreid animatieprogramma. Daarbij is ook de kwaliteit van het sanitair en de verzorging van het terrein van groot belang.

Nederland koploper

In de lijst van 2024 zijn 195 (middel)grote en 25 kleine campings opgenomen. Nederland is prominent aanwezig met 55 (middel)grote en 14 kleine campings, waarmee het land de koploper is in Europa. De provincie Overijssel springt eruit als hofleverancier met maar liefst 17 ANWB Top Campings.

De lijst van dit jaar bevat een mix van vertrouwde namen en enkele nieuwkomers. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld Vakantiepark Beerze Bulten en camping TerSpegelt. Voorbeelden van nieuwkomers zijn Molecaten Park Flevostrand, Camping Ommerland, Vakantiepark De Luttenberg, Het Stoetenslagh en RCN Vakantiepark Zeewolde. Deze nieuwe toevoegingen getuigen van de dynamische en steeds veranderende natuur van de campingbranche.

Tot slot, voor kampeerliefhebbers die geïnteresseerd zijn in deze toplocaties, is de volledige lijst van de Nederlandse ANWB Top Campings als PDF beschikbaar. Uiteraard zijn ze ook te bekijken via de website van de ANWB. Daarnaast zijn er de bekende ANWB campinggidsen die een gedetailleerd overzicht bieden van deze uitstekende campings. Deze gidsen zijn een essentiële bron voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve kampeerervaring in Europa.

Like dit artikel
Tweet dit artikel