Dit zijn de genomineerden voor de ADAC Camping Awards 2024

genomineerden ADAC Camping Awards 2024

Dit zijn de genomineerden voor de ADAC Camping Awards 2024

Nu ook de ANWB deel gaat nemen aan het Pincamp-campingportaal van de ADAC, is het belang van de ADAC Camping Awards voor de Nederlanders toegenomen. Deze jaarlijkse prijzen, toegekend door de Duitse automobielclub ADAC, staan hoog aangeschreven in de Europese campingbranche.

De prijsuitreiking van deze prestigieuze verkiezing binnen de kampeerwereld staat weer voor de deur. De editie van 2024 belooft bijzonder te worden, met een sterke focus op innovatie en diversiteit binnen de sector. Op 12 januari, aan de vooravond van de CMT Stuttgart zullen de winnaars bekend worden gemaakt tijdens het ADAC Camping Gala 2024.

Genomineerden

De ADAC Camping Awards hebben door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in het erkennen van kwaliteit en vernieuwing op kampeerterreinen. Deze prijzen bieden campings niet alleen erkenning voor hun harde werk en toewijding, maar stimuleren ook continue verbetering en innovatie in de branche.

Onder de genomineerden van dit jaar vallen campings uit verschillende Europese landen. Er zijn ook Nederlandse campings genomineerd. Zo hebben de Beerze Bulten en De Wildhoeve nominaties ontvangen voor respectievelijk ‘boekingsgemak’ en ’toegankelijkheid’, wat hun inzet voor klantvriendelijkheid en inclusiviteit onderstreept.

Criteria en categorieën

De criteria voor de nominaties zijn breed en omvatten aspecten zoals gastvrijheid, faciliteiten, locatie, en inzet voor duurzaamheid en milieu. In de keuze van de categorieën gaat men bij deze awards dan ook veel verder dan het eeuwige ‘Beste Familiecamping’. Onderstaand de genomineerden, ingedeeld in categorieën en in willekeurige volgorde:

Categorie “Duurzaamheid en milieubewustzijn”:

 • Fornella Camping & Wellness Family Resort (Italië)
 • Camping Beauregard Plage (Frankrijk)
 • Camping The Quiet Site (Groot Britannië)

Categorie “Innovatie en vooruitgang”:

 • Camping Le Sérignan Plage Nature (Frankrijk)
 • Caravanpark Sexten (Italië)
 • Camping & Resort Sangulí Salou (Spanje)

Categorie “Demografische veranderingen en toegankelijkheid”:

 • Camping Haumühle (Duitsland)
 • Camping De Wildhoeve (Nederland)
 • Camping Salatà (Spanje)

Categorie “ADAC Camping Booking”:

 • Vakantiepark Beerze Bulten (Nederland)
 • Camping Seeblick Toni (Oostenrijk)
 • Camping Čikat (Kroatië)

Innovatie en duurzaamheid

Een opvallend aspect van de nominaties dit jaar is de nadruk op innovatie en duurzaamheid. Campings die zich in deze gebieden onderscheiden, tonen aan dat ze niet alleen voldoen aan de huidige standaarden, maar ook vooruitkijken naar de toekomst van kamperen. Dit is een belangrijke trend in een industrie die steeds meer gericht is op milieubewustzijn en het creëren van duurzame vakantie-ervaringen.

De ADAC Camping Awards 2024 laten zien dat de anticipatie op de veranderende maatschappij in de campingbranche duidelijk voelbaar is. Het exploiteren van een camping gaat veel verder dan het leggen en onderhouden van een mooie grasmat en keurig sanitair. Iedere camping moet zich helemaal toespitsen op zijn bezoekersgroep, en ook niet bang zijn om daar flink in te investeren. De awards benadrukken het belang van kwaliteit, gastvrijheid, en duurzaamheid in de kampeerwereld. Ze vormen een belangrijke mijlpaal voor campings die streven naar uitmuntendheid en innovatie. De uiteindelijke winnaars zullen ongetwijfeld als inspiratie dienen voor de gehele branche, en benadrukken het belang van continue verbetering en innovatie in de branche.

Foto: © Pincamp

Like dit artikel
Tweet dit artikel