Dogscamper voor hondenliefhebbers

Doggscamper honden

Camper voor hondenliefhebbers van Dogscamper

STUTTGART – Vrij veel camperaars hebben een hond, en die gaat uiteraard ook mee als ze met de camper op stap gaan. Dat vereist wel eens een aantal aanpassingen en ook het nodige aanpassingsvermogen. Vooral bij buscampers, waarin je nu eenmaal wat minder ruimte hebt, is het vaak lastig om een goede plek voor de hond te vinden waarin hij tijdens de rit kan zitten en liggen.

Tijdens het verblijf op de camperplaats is het ook niet altijd even handig als de hond alleen maar midden in het toch al smalle gangpad kan liggen. Voor veel honden is het bovendien ook niet altijd even gemakkelijk om zelf in en uit de camper te stappen.

Op de CMT in Stuttgart wordt morgen daarom de Dogscamper gepresenteerd, een buscamper die speciaal voor hondenliefhebbers is ontwikkeld. Het eerste model dat onder leiding van hondenliefhebber Martin Hemo is gebouwd, betreft de Modular.

De Modular heeft zoals de naam al doet vermoeden een modulaire, uitneembare indeling. De gebruikte materialen zijn houtvrij en vochtbestendig. De makkelijk te demonteren elementen worden gemaakt van aluminium en gelamineerd materiaal, zodat ze licht van gewicht zijn, lang meegaan en ook makkelijk kunnen worden gereinigd.

Net als de stoelen en banken van de Mercedes Vito of VW T6, die de basis van de Dogscamper Modular vormen, worden ook de elementen van de camperinrichting bevestigd middels speciale rails in de vloer. Doordat de elementen uitneembaar zijn, zou je de inrichting ook kunnen aanpassen of zelfs kunnen verwijderen. Aandachtspuntje voor Nederlandse camperaars is dan wel het feit dat de Belastingdienst in Nederland wel de permanente aanwezigheid van een slaapplaats en keukentje vereist, die eigenlijk ook niet uitneembaar mogen zijn. Anders mag je geen gebruik maken van het zogenaamde  ‘kwarttarief’ dat voor campers geldt.

Er zijn verschillende elementen verkrijgbaar, waarmee je de inrichting voor een groot deel zelf kunt bepalen. Centraal hierin staat het zogenaamde Vari-Modular-Systeem. Dit zorgt voor een veilige verblijfplaats voor de meereizende hond(en). Middels een aantal wanden met gaas/tralies wordt hiermee een soort van bench gemaakt, die in grootte kan worden aangepast. Je kunt kiezen om deze bench over de hele breedte of over de halve breedte van de bestelbus te nemen, en ook het aantal deuren is flexibel. Zo kun je de bench ook naar behoefte aanpassen aan kortere en langere reizen. Boven de bench is de slaapplaats voor de camperaars zelf. Verder zijn er diverse keukenelementen, banken,zitjes en ook een WC-element. Ook is er een buitendouche beschikbaar om de viervoeters te kunnen wassen. Een loopplank maakt het voor iedere hond eenvoudig om zonder gedoe zijn bench in en uit te gaan.

De Dogscamper Modular is leverbaar op basis van een Mercedes Vito Tourer (lang) of een Volkswagen T6 Combi (korte of lange wielbasis). De prijzen beginnen bij ongeveer 50.000 euro exclusief BPM. Andere Dogscamper modellen zijn in ontwikkeling.

Like dit artikel
Tweet dit artikel