Dometic CFX3 koel- en vriesboxen zijn nu verkrijgbaar en winnen Red Dot Award

Dometic CFX3 koel- en vriesboxen

Dometic CFX3 koel- en vriesboxen zijn nu verkrijgbaar en winnen Red Dot Award

Dometic lanceerde afgelopen winter alweer de derde generatie van de CFX-serie koelboxen. Deze zijn niet alleen bedoeld voor kampeerders, watersporters en picknickers maar ook voor professionals. De nieuwe Dometic koelboxen zijn nu overal volop verkrijgbaar én hebben een Red Dot Award gewonnen.

De CFX3 koel- en vriesboxen combineren de in eerdere generaties bewezen betrouwbaarheid met een doordacht ontwerp en een laag energieverbruik. Een model is zelfs voorzien van een ingebouwde ijsblokjesmaker.

Robuust en praktisch

De CFX3 gaat slim om met energie en heeft een krachtige koeltechniek waardoor deze ijskoud blijft. Bovendien is hij heel makkelijk te bedienen en in gebruik. De ontwerpers van Dometic hebben nieuwe handgrepen ontwikkeld, welke geschikt zijn voor zware belastingen. Ook de body is extra stevig uitgevoerd en stootvast. Je kunt de draairichting van het deksel met slechts 2 schroeven aanpassen. Het 100% dichte afsluitrubber van het deksel is voorzien van een anti-condensring en het bedieningspaneel is spatwaterdicht.

Bedienen via app

Verder kun je de koelboxen ook via een app bedienen. Dat gaat via Wifi en Bluetooth connectiviteit. Met de Dometic CFX3 app kun je de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen, het energieverbruik aflezen en een seintje krijgen wanneer de temperatuur afwijkt. De elektronica van het bedieningspaneel zorgt voor volledige controle over wat er in de koelbox gebeurt. Ook hebben de koel/vriesboxen een USB-aansluiting om mobiele telefoons, tablets en powerbanks op te laden.

Gering energieverbruik

De gepatenteerde VMSO3-technologie maakt van de CFX3 de meest energie-efficiënte, elektrische koel-/vriesbox ter wereld. Verse producten kunnen zo langer vers worden gehouden bij een minimaal energieverbruik. De CFX3 35-55 heeft zelfs energieklasse A++. De efficiënte compressor werkt zowel op 12 of 24 volt gelijkstroom als op een netspanning tussen de 110 en 230 volt worden. Volgens Dometic heeft het kleinste model bij een omgevingstemperatuur van 32 graden Celsius iets minder dan één Ah per uur nodig om de inhoud op 4 graden Celsius te houden.

IJs- en ijsblokjesmaker

Dometic CFX3 koel- en vriesboxen ijsblokjesDe Dometic CFX3 55IM heeft zelfs: een unieke functie. Deze beschikt over een ijsblokjesmaker met 2 bakjes waarmee je maar liefst 50 ijsblokjes maakt voor lekkere ijs- en ijskoude drankjes.

Red Dot Award

De Dometic CXF-koelboxen hebben in het verleden al de nodige awards gewonnen. Daar komt nu nog een bijzonder prestigieuze bij. De Dometic CXF3-serie heeft namelijk een Redt Dot Award gewonnen in de categorie Product Design

Like dit artikel
Tweet dit artikel