Dometic introduceert koelbox met groot apart vriesvak

Dometic CFX 95 DZW koelbox compressor

Coompressor koelbox van Dometic met apart vriesvak

ZOETERMEER – Draagbare compressorkoelboxen zijn er in overvloed. Maar wie er ook een goed bruikbaar vriesvak bij wil, heeft aanzienlijk minder keus. En wie ook nog wil dat het vriesvak een eigen thermostaat en temperatuurregeling heeft, heeft nog minder keus.

Daarom breidt Dometic het programma koelboxen in de CFX lijn uit met een nieuw topmodel, de CFX 95 DZW. Deze nieuwe koelbox is de grotere en ook veel gevanceerdere broer van de 65 DZ.

Het eerdere topmodel uit deze lijn, de Dometic CFX 65 DZ, heeft naast het koelgedeelte ook een klein vriesvakje. Daarmee kun je spullen bevroren houden, net als in het vriesvak van een normale koelkast, maar meer eigenlijk niet. Daarin komt nu verandering met de nieuwe CFX 95 DZW. Deze nieuwe compressorkoelbox is met een totaal volume van 85 liter niet alleen een stuk groter dan de Dometic 65 DZ, waarbij het vriesgedeelte een heel stuk groter is, maar biedt ook 2 aparte temperatuurregelingen.

Daarmee is het mogelijk om de temperatuur in zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte veel beter te beheersen. Beide werken immers geheel onafhankelijk. Uiteraard hebben het koel- en het vriesgedeelte ook hun eigen deksel.

Het koelgedeelte van de Dometic heeft een inhoud van 50,5 liter, het vriesvak biedt plaats aan 34,5 liter. De CFX 95 DZW kan vriezen tot 22 graden onder nul waarmee het dus een volwaardig “3 sterren” vriezer is. De bediening van de Dometic CFX 95 DZW kan eventueel ook via app en wifi. Goedkoop is de CFX 95 DZW niet, hij heeft een adviesprijs van 1339 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel