Dometic heeft Kampa overgenomen

Overname Kampa Dometic

Dometic heeft Kampa overgenomen

Kampa is een van de snelst groeiende bedrijven in de kampeerbranche. Die snelle groei van dit jonge en innovatieve bedrijf is niet ongezien gebleven onder de grote bedrijven die regelmatig op het overnamepad zijn om zo hun expansie te versnellen.

Zo heeft Dometic ook de snelle groei van Kampa opgemerkt. Kampa is in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in Engeland op het gebied van opblaasbare tenten en heeft daarnaast ook een behoorlijk groot assortiment op het gebied van campingmeubilair en andere kampeerspullen.

Interessant genoeg voor Dometic, dat besloten heeft om Kampa over te nemen. Er is met de overname van Kampa een bedrag van zo’n 50 miljoen pond gemoeid. Kampa is opgericht in 2006 en heeft een jaaromzet van zo’n 45 miljoen pond.

Door de overname kan Dometic haar assortiment nog verder uitbreiden en een nog grotere marktpositie innemen. Niet alleen in Europa en Engeland, want Kampa heeft ook goede contacten in de branche in Afrika en het Midden-Oosten. De officiële overname van Kampa door Dometic heeft gisteren plaatsgevonden.

Update 10 december: inmiddels is bekend dat Kampa voortaan Dometic UK Awnings zal heten. In hoeverre de Kampa nog wel als merknaam zal worden gevoerd, is ons niet bekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel