Dometic koeler van biocomposietmateriaal

Dometic koeler van biocomposietmateriaal

Steeds meer consumenten kijken bij de keuze van een product naar de bijbehorende CO2-uitstoot. Het Zweedse bedrijf Dometic ondersteunt deze trend door als eerste bedrijf in de industrie een nieuw, innovatief biocomposietmateriaal te introduceren voor haar nieuwste koelbox, de Dometic CoolFun SC 30B.

De Dometic CoolFun SC30B is het eerste product in de sector dat gemaakt is van een biocomposietmateriaal.

Biocomposiet

Dat materiaal is volledig recyclebaar, licht en robuust. Door de toepassing van dit biocomposietmateriaal wordt er bij de productie van deze koelbox maar liefst 26 procent minder CO2 uitgestoten dan bij conventionele polypropyleen koelermodellen. Het biocomposietmateriaal wordt gemaakt uit bastvezels van de hennepplant. Door het gebruik van dit robuuste materiaal zijn er minder fossiele kunststoffen nodig zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. De plantaardige vezels geven het oppervlak van de koelbox een stijlvolle, natuurlijke uitstraling en maken van elke koeler een uniek product.

Belangrijke stap

Anton Lundqvist, CTO van Dometic, zegt: “Een breder scala aan milieuvriendelijke producten is zeer belangrijk voor Dometic. Dit is een belangrijke stap in onze inspanningen om de duurzaamheid van onze productportfolio verder te verbeteren, en we zullen deze inspanningen de komende jaren blijven stimuleren om ons te positioneren als marktleider in deze belangrijke transformatie”.

Voor 12 en 230 Volt

De koelbox kan worden gebruikt op 12 of 230 volt. Hij koelt tot 18 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur en heeft een extra opwarmfunctie die het interieur tot 65 graden Celsius kan verwarmen. De USB-poort in het deksel kan worden gebruikt om mobiele telefoons of andere mobiele apparaten op te laden terwijl de koeler is aangesloten op een stroombron. De koelbox weegt 4,3 kilo, meet 39,6 x 29,6 x 29,6 x 44,7 cm en de inwendige afmetingen bedragen 32,0 – 34,2 x 23,1 – 25,3 x 36,5 – 40,4 cm. Hij biedt vrije hoogte voor maximaal zes 2-liter flessen van 2 liter. Het opgenomen vermogen bij 12 Volt gelijkspanning bedraagt 47 Watt, op 230 Volt wisselspanning neemt de koeler maximaal 55 Watt op in de koelmodus. In verwarmingsmodus neemt de koeler maximaal 39 Watt op.

Like dit artikel
Tweet dit artikel