Dometic kondigt nog twee overnames aan: Enerdrive en Zamp Solar

Dometic kondigt nog twee overnames aan: Enerdrive en Zamp Solar

Dometic kondigt nog twee overnames aan: Enerdrive en Zamp Solar

Dometic heeft deze week nog twee overnames aangekondigd. Beide overnames betreffen leveranciers van mobiele energieproducten voor de recreatiemarkt.

Met de overname van het Australische bedrijf Enerdrive en het Amerikaanse bedrijf Zamp Solar breidt Dometic haar leveringsprogramma op het gebied van laders, zonnepanelen, omvormers, accu’s en alles wat erbij hoort enorm uit.

De vraag naar duurzame en effectieve off-grid mobiele stroomoplossingen neemt snel toe. Er zijn immers steeds meer mensen die hun tijd buitenshuis doorbrengen met een auto, recreatievoertuig, voertuig of boot als uitvalsbasis. Daarom is het niet meer dan logisch dat Dometic zijn programma op dat gebied uit wil breiden.

Enerdrive

Enerdrive is particulier eigendom, heeft 45 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Brisbane, Australië. Vorig jaar had het bedrijf een netto-omzet in 2020 bedroeg ongeveer 18 miljoen euro met een goede operationele marge. Enerdrive heeft een groot servicenetwerk met meer dan 1.200 dealers.

Juan Vargues, President en CEO van Dometic: “Ik ben verheugd Enerdrive en haar medewerkers bij Dometic te mogen verwelkomen. Met Enerdrive versterken we ons productaanbod en distributienetwerk op het snelgroeiende gebied van stroomoplossingen voor de Outdoor lifestyle. Onze strategie voor winstgevende expansie in Mobile Living is gebaseerd op een combinatie van organische groei en acquisities. Enerdrive is onze derde aangekondigde overname dit jaar en onze pijplijn met potentiële overnames in de nabije toekomst blijft sterk”.

Zamp Solar

Zamp Solar is gevestigd in Bend (Oregon), heeft ongeveer 65 werknemers en had vorig jaar een net omzet van ruim 11 miljoen euro. Met een netwerk van meer dan 400 dealers is Zamp Solar uitgegroeid tot een van de toonaangevende Amerikaanse fabrikanten van innovatieve, hoogwaardige mobiele zonne-energieoplossingen. De producten van Zamp Solar staan bekend om hun hoge kwaliteit en gerecyclede inhoud, en omvatten zonnepanelen, laadregelaars, powerboxen en diverse zonnekits.

Juan Vargues: “We zijn verheugd om het Zamp Solar-team bij Dometic te mogen verwelkomen. Zamp Solar is een aanvulling op onze andere overnames in mobiele stroomoplossingen en brengt unieke in-house ontwerp- en productie-expertise met zich mee. “

Like dit artikel
Tweet dit artikel