Dometic neemt Front Runner Vehicle Outfitters over

Dometic overname Front Runner Vehicle Outfitters

Dometic neemt Front Runner Vehicle Outfitters over

Het Zweedse Dometic, van oudsher gespecialiseerd in ‘technische’ toebehoren voor de recreatie- en kampeerbranche, neemt het Zuid-Afrikaanse bedrijf Front Runner Vehicle Outfitters over.

Front Runner Vehicle Outfitters is een bedrijf met 320 fulltime medewerkers dat via 1.000 dealers op vier continenten dakdragers, daktenten en allerlei opbergproducten verkoopt. Ook de e-commerce is belangrijk, die zorgt voor ongeveer de helft van de verkoop.

Dometic Hub van Front Runner Vehicle Outfitters Er werden geen details bekendgemaakt over de kosten van de overname. De netto-omzet van Front Runner bedroeg vorig boekjaar meer dan 35 miljoen dollar met een naar eigen zeggen gezonde operationele marge. De overname betekent voor Dometic, hoewel dat al een behoorlijk uitgebreid programma heeft, de intrede in een nieuw segment. En dat gebeurt behoorlijk voortvarend want de hiernaast afgebeelde ‘Hub’ van Front Runner is prominent al op de website van Dometic vermeld

Dometic is een bekende en alom gerespecteerde leverancier van bijna elk artikel dat in een caravan,  camper of ander recreatievoertuig kan worden gebruikt. Deze producten omvatten alles wat met het regelen van koeling, klimaat en elektriciteit te maken heeft, alsmede kookplaten, gootstenen, toiletten en luifels.

Dometic overname Front Runner Vehicle Outfitters Het Zweedse merk is van menig dat de hoogwaardige productlijn van Front Runner Vehicle Outfitters zijn positie op de recreatiemarkt verder kan versterken. Eerder nam Dometic ook al de bekende Engelse fabrikant van (oppompbare) tenten en voortenten Kampa over.

“Ik ben blij Front Runner Vehicle Outfitters en zijn medewerkers bij Dometic te mogen verwelkomen. Met deze overname versterken we ons aanbod en distributienetwerk voor de outdoormarkt”, aldus Juan Vargues, president en CEO van Dometic. “Onze strategie voor winstgevende expansie in Mobile Living is gebaseerd op een combinatie van organische groei en acquisities. Dit is onze vierde aangekondigde acquisitie dit jaar, en onze pijplijn met potentiële toekomstige acquisities blijft sterk.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel