Dometic presenteert nieuwe oppompbare bustent van Kampa

Kampa Dometic Rally AIR Pro 240 T/G  oppompbare bustent

Dometic presenteert nieuwe oppompbare bustent van Kampa

Dometic, van origine vooral actief op het gebied van allerlei koel- en verwarmingsapparatuur voor de recreatiebranche, nam een aantal jaren geleden luifelfabrikant Prostor over.

Vorig jaar nam Dometic in haar jacht op schaalvergroting ook tentenproducent Kampa over. Ergens verrassend maar ook niet onlogisch na de overname van Prostor. Dometic presenteert nu een nieuwe opblaasbare bustent van Kampa, de Rally AIR Pro 240 T/G.

Makkelijk op te zetten bustent

Deze oppompbare bustent, die bedoeld is voor buscampers met twee achterdeuren, kan ook vrijstaand worden gebruikt. Als je met de camper weg wilt om een boodschap te doen of iets anders, dan kun je de bustent gewoon laten staan. Hij past op nagenoeg alle buscampers met een dakhoogte van 2,2 tot 2,75 meter. Dat komt doordat Kampa Dometic gebruik maakt van een unieke, in hoogte verstelbare verbindingstunnel. De riemen van de verbindingstunnel zorgen ervoor dat de luifel goed aansluit op de achterkant van de camper zodat de verbinding tussen tent en camper goed is afgedicht. Omdat de riemen wat verder naar beneden worden vastgezet, kun je de tent makkelijk opzetten zonder dat je een trapje of opstapje nodig hebt.

Flinke leefruimte

Zoals gezegd is de Kampa Dometic Rally AIR Pro 240 T/G geschikt voor buscampers met een twee achterdeuren. Hij komt het best tot zijn recht als de buscamper achterin enkele bedden heeft, of een opklapbaar dwarsbed, of een dinette. Bij een vast tweepersoonsbed moet je namelijk steeds over het bed heen kruipen om van de camper in de tent te komen. Als je inderdaad makkelijk vanuit de camper in de tent kunt komen, beschik je daar over een ruimte van 260 x 240 cm. Dat voegt dus behoorlijk wat ruimte aan de gemiddelde buscamper toe. De speciale vorm van de tent met het ‘Dual-Pitch-daksysteem’ zorgt hierbij voor een optimale binnenruimte. Verder is de tent voorzien van diverse weerbestendige ventilatievoorzieningen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel