Dometic vervolgt overnamepad en neemt NDS Energy over

Dometic overname NDS Energy

Dometic vervolgt overnamepad en neemt NDS Energy over

Dometic is, in het kader van de schaalvergroting, al een tijdje op het overnamepad. Het Zweedse beursgenoteerde bedrijf heeft de afgelopen jaren al een indrukwekkend aantal bedrijven in de recreatiesector overgenomen.

Het laatste nieuws is dat Dometic het Italiaanse NDS Energy gaat overnemen. Het Italiaanse NDS Energy levert accu’s, laders, omvormers, zonnepanelen en andere energievoorzieningen voor de recreatiebranche.

Mobiele stroomoplossingen

De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat de netto-omzet van NDS Energy de afgelopen 12 maanden ongeveer 11 miljoen euro bedroeg en dat het bedrijf een gezonde operationele marge had. Volgens Dometic moet de overname het aanbod en de marktpositie van Dometic op het gebied van mobiele stroomoplossingen voor de Europese recreatiemarkt verder versterken. Men verwacht dat men de transactie in het eerste kwartaal van 2022 af kan ronden.

NDS Energy

NDS Energy is een Italiaans bedrijf en bouwt hoogwaardige accu’s, zonnepanelen, omvormers, laders en andere energievoorzieningen voor de recreatiebranche. Deze producten worden onder anderen toegepast in de caravans, campers, zeil- en motorjachten en diverse speciale voertuigen. Het Italiaanse bedrijf werd 40 jaar geleden opgericht door de broers Di Sabatino die hun passie voor energie en elektriciteit wisten te combineren met deskundigheid en innovatie.

Onderzoek, ontwikkeling en vernieuwing staan bij NDS Energy ook voorop. NDS Energy beschikt al meer dan tien jaar over een speciale elektronicadivisie. Daar werken ingenieurs en technici samen aan de ontwikkeling van innovatieve producten, veelal gebaseerd op gepatenteerde technologie.

Door Dometic overgenomen bedrijven

De producten van Dometic zijn in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Het Zweedse beursgenoteerde concern heeft wereldwijd ongeveer 6.700 medewerkers in dienst en haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 1,62 miljard euro. Het rijtje bedrijven dat door Dometic is overgenomen begint inmiddels indrukwekkende vormen aan te nemen. Het begon in 2007 met de overname van de Waeco Group. Later nam men ook de luifels- en markiezendivisie van ProStor over. Daarna was het een tijdje stil tot men een paar jaar geleden de Engelse kampeerspecialist Kampa overnam. Aansluitend volgden ook Igloo, Büttner Elektronik, Enerdrive, Zamp Solar, Front Runner Vehicle Outfitters en Cadac. We mogen verwachten dat dit lijstje de komende tijd zal blijven groeien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel