Dometic verwerft Waeco-groep

kampeerzaken.nlDe Zweedse Dometic-groep heeft de internationaal opererende WAECO-groep met hoofdkantoor in Duitsland verworven en versterkt zo zijn positie als wereldwijde leverancier van producten voor recreatievoertuigen en plezierboten. Na de acquisitie van de Waeco-groep zal de omzet van Dometic 1000 miljoen euro bedragen. Het aantal werknemers zal toenemen tot ongeveer 5800.
 Onder de producten van Waeco bevinden zich draagbare koelboxen voor recreatieve toepassingen, inbouwkoelkasten voor auto’s en vrachtwagens, koelkasten voor plezierboten, airconditioning voor recreatievoertuigen, een breed assortiment elektronische accessoires en talloze andere producten.
Waeco heeft een sterke positie op de groeiende aftermarket voor comfortproducten voor voertuigen en boten door hun succesvolle catalogusonderneming en een uitgebreid detailhandelsnetwerk. Bovendien is Waeco een gevestigde leverancier voor de auto-industrie. De belangrijkste productiefaciliteiten van Waeco zijn gevestigd in China, daarnaast heeft de onderneming kleinere productiefaciliteiten in Duitsland, Italië en Polen.
Dometic is een wereldwijd leidende leverancier van koelkasten, keukenapparatuur, ramen, deuren, sanitaire systemen en andere comfortproducten voor fabrikanten van recreatievoertuigen zoals campers en caravans en van grotere plezierboten. Dometic heeft wereldwijd ongeveer 20 productiefaciliteiten. Dometic en Waeco hebben een sterke positie in hun respectievelijke marktsegment. De acquisitie van Waeco completeert zowel het productassortiment als de reeks ondernemingen van Dometic.
Meer info: www.dometic.nl en www.waeco.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel