Dometic zoekt nieuwe doelgroep met oppompbare Pico tentjes

oppompbare Dometic  Pico tentjes

Dometic zoekt nieuwe doelgroep met oppompbare Pico tentjes

Dometic, een van de grootste merken in de kampeer-, watersport- en outdoorsector, heeft onlangs zijn assortiment uitgebreid met de oppompbare Pico-tenten. Hiermee zoekt Dometic een heel specifieke klantengroep op.

Hoewel de Dometic Pico tenten op grond van hun afmetingen heel licht lijken, zijn ze dat niet bepaald. Met een gewicht van ruim 8 en bijna 10 kilo zijn ze vooral geschikt voor mensen die er met de auto op uitgaan. Ze zijn ook heel compact, zodat ze alleen voor de sportievere kampeerders geschikt zijn. Deze kunnen dan wel profiteren van het opzetgemak dat deze tentjes bieden.

Dometic’s strategie: Groei door overnames

Dometic’s introductie van de Pico-tenten is een onderdeel van hun bredere strategie om hun marktaandeel in de outdoorsector te vergroten. In de afgelopen jaren heeft Dometic verschillende bedrijven in de outdoorsector overgenomen, waardoor ze hun productassortiment én marktaandeel aanzienlijk hebben kunnen uitbreiden.

Opzetgemak

Gemak dient de mens, wordt vaak gezegd. Dat geldt zeker bij deze nieuwe innovatieve Dometic tenten, die verkrijgbaar zijn in een 1-persoons en 2-persoons versie. Om deze tentjes op te zetten, hoef je alleen maar even de luchtkokers op te oppompen en een paar scheerlijntjes te spannen. Bovendien bieden deze tentjes ondanks hun beperkte afmetingen behoorlijk wat ruimte en gebruiksmogelijkheden.  Ze zijn dan ook ontworpen om de kampeerervaring naar een hoger niveau te tillen.

Compact en comfortabel

De Pico-tenten zijn ontworpen met het oog op compactheid en comfort. De binnentent van de 1-persoons versie, de Pico FTC 1×1, heeft een afmeting van 215 x 90 x 90 cm, terwijl de binnentent van de 2-persoons versie, de Pico FTC 2×2, een afmeting heeft van 215 x 140 x 90 cm. De lengte van beide modellen bedraagt 255 cm. Aan beide uiteinden is een klein luifeltje dat de ventilatieopeningen afdekt, en een van de lange zijden kan worden opengeritst en als een luifel worden opengeritst. Dat vergroot de gebruiksmogelijkheden behoorlijk. Beide tenten zijn gemaakt van hoogwaardig, ademend technisch katoen, wat zorgt voor een uitstekende ventilatie en duurzaamheid.

Innovatieve oppompbare technologie

Wat de Pico-tenten onderscheidt van andere tenten op de markt, is de innovatieve oppompbare technologie. Hoewel oppompbare tenten vrij normaal zijn bij grotere gezinstenten, is het een relatief nieuw concept voor dit kleinere tenten. Deze technologie maakt het opzetten van de tent snel en eenvoudig, wat een groot voordeel is voor kampeerders die veel onderweg zijn. Het nadeel is wel het vrij hoge gewicht van deze constructie, al is bij deze tenten het robuuste tentdoek ook debet aan het relatief hoge gewicht.

Pico FTC 1X1 TC Pico FTC 2X2 TC
Lengte 215/255 cm 215/255 cm
Hoogte 90 cm 90 cm
Breedte 90 cm 140 cm
Gewicht 8,45 kg 9,98 kg
Prijs ca € 600 ca € 700

Prijs en beschikbaarheid

De Pico FTC 1×1 is verkrijgbaar voor ongeveer 600 euro, terwijl de Pico FTC 2×2 voor ongeveer 700 euro in de winkels ligt. Die prijzen lijken hoog maar laten we niet vergeten dat het hier om hoogwaardige tenten gaat, met een duur en robuust tentdoek en een vrij kostbare constructie. Beide tenten worden geleverd in een handige duffel annex rugtas en zijn nu verkrijgbaar op de Dometic-website en bij geselecteerde outdoorwinkels.

Like dit artikel
Tweet dit artikel