Ook hoop op doorstart of overname Chateau Caravans

kampeerzaken.nlHoewel de meningen over de bedrijfsresultaten van Chateau Caravans vanuit Nederland niet echt optimistisch zijn, zijn er volgens de Belgische media toch best goede vooruitzichten op een doorstart van het vorige week failliet verklaarde Chateau Caravans, dat vorige week failliet werd verklaard. Vorig jaar heeft Chateau een nieuwe strategie in gang gezet met waarbij de nadruk wordt gelegd op een kwalitatief beter, innovatiever en concurrerender product.

 De eerste positieve resultaten van deze nieuwe strategie werden juist zichtbaar toen de Tirus Groep failliet ging. Chateau Caravans zou juist weer goed op koers liggen en was druk bezig met om nieuwe actiemodellen en nieuwe producten voor modeljaar 2009 te ontwikkelen.
Het faillisement, veroorzaakt door het feit dat de financiers hun vertrouwen haden opgezegd, kwam dus op een bijzonder ongelukkig moment. Inmiddels zijn er gesprekken gevoerd met mogelijke overnamepartijen, waarover verder nog geen details bekend zijn.
Verder zijn er geruchten dat er ook pogingen worden ondernomen om de bedrijfstak die de (Home-Car) kampeerauto’s maakt door te laten starten. Kampeerauto’s zitten immers in een groeimarkt, terwijl de markt voor caravans de afgelopen jaren drastisch is gekrompen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel