Veel vertrouwen in doorstart Kip Caravans

kampeerzaken.nlPersbericht: Na een uiterst succesvolle beurs, met liefst 30% verkoopstijging t.o.v. vorig jaar en het herstel van marktaandeel van Kip en Avento in de afgelopen maanden, overigens in zijn algemeenheid nog steeds moeizame markt, hangen er desondanks donkere wolken boven Kip Caravans Hoogeveen.
 De aanhoudende slechte resultaten van met name het zusterbedrijf in België, hebben de banken ertoe doen besluiten de herfinanciering van de Tirus Group, waar de B.V. Kip Caravans onderdeel van uitmaakt, niet langer te continueren. Concreet betekent dit dat de Tirus Group noodgedwongen o.a. faillissement zal aanvragen voor Kip Caravans, en dat terwijl Kip en Avento juist net weer in de winning mood waren.
Al enige tijd was het management van Kip Caravans bezig om het bedrijf los te maken van de Tirus Group en nieuwe mogelijkheden voor volumevergroting mee te geven, om zo een gezonde toekomst te kunnen garanderen. Helaas heeft het management daar niet genoeg tijd voor gehad en worden ze alsnog meegezogen in de neerwaartse spiraal van de groep.
Toch betekent dit niet dat Kip Caravans het bijltje erbij neer gaat gooien. Gedreven door het geloof in de kracht van de merken, het product, de organisatie, de markt en de dealers werken zij nu keihard aan een doorstart van het bedrijf en schatten de kansen goed in.

Like dit artikel
Tweet dit artikel