Dordrecht Open 2015: 5 t/m 13 september

Dordrecht Open 2015

Noviteiten van Adria, Hobby, Sun Living en Fendt op Dordrecht Open 2015

DORDRECHT – Ook dit jaar staat het evenement Dordrecht Open in het teken van de noviteiten van de merken Hobby, Adria, Fendt en Sun Living. Wie aansluitend op de Caravan Salon (29 augustus tot en met zondag 6 september) de nieuwe 2016 modellen van de genoemde merken nader wil bekijken, zal ervaren dat Dordrecht Open daar een prima gelegenheid voor is.

Dit evenement wordt georganiseerd door de importeurs zelf, ook zullen de dealers dan in grote getale aanwezig zijn zodat men volop de gelegenheid heeft om middels een intensief contact tot de juiste aankoop te komen. Wie nog geen concrete koopplannen heeft is uiteraard ook van harte welkom.

Adria & Sun Living

Adria organiseert het evenement vanuit het Postillion Hotel in Dordrecht. Zowel binnen als buiten staat een grote collectie Adria en Sun Living modellen opgesteld. Bij de caravans is natuurlijk de geheel vernieuwde Alpina te bewonderen. Deze 4-seizoenen caravan heeft voor dit nieuwe seizoen een totale metamorfose ondergaan en oogt ruimer en moderner dan ooit. Standaard is de serie voorzien van een compleet Alde vloeistof verwarming systeem, hagelbestendiger polyester opbouw, luxe Ergo toiletruimte en functionele Adria Smart keuken. Uiteraard wordt ook de Altea4Two getoond. De polyester variant van de vorig jaar geïntroduceerde Altea4Four en zoals de naam al doet vermoeden, zonder stapelbed. Maar met panoramavenster, 140 l koelkast en het prijs-winnende Altea interieur ontwerp.

Ook op campergebied valt er heel wat nieuws te bekijken: zo zijn de geheel vernieuwde Compact modellen te bekijken. Het model dat in 2008 bij de introductie werd uitgeroepen tot NKC Kampeerauto van het Jaar, heeft een ware metamorfose ondergaan maar is nog altijd compact van afmeting: 2,12 m. breed en slechts 5,99 m of 6,60 m lang. Daarnaast groot nieuws op het gebied van de alkoof modellen. Na een tijdje afwezig te zijn geweest, is het model nu helemaal terug van weggeweest. Uiteraard voorzien van Adria kenmerken als de polyester opbouw, panoramavenster in de aerodynamisch gevormde alkoof-kap en verkrijgbaar in twee uitrustingsnivo’s. Gezien de beschikbaarheid zal het model waarschijnlijk pas vanaf dinsdag 8 september in Dordrecht te zien zijn.

Sun Living, het dochtermerk van Adria dat ook in de moderne fabriek in Novo Mesto wordt geproduceerd is voor het nieuwe seizoen uitgebreid met 2 indelingen: de Lido S 45 SC is een semi-integrale camper van 6,99 m lang met queensbed achterin. De gescheiden douche- en toiletruimte verhogen het comfortniveau in dit model. Ook bij de crossover modellen is een indeling toegevoegd; de Lido M 50 SL. Dit model biedt dankzij de enkele bedden achterin en het hefbed boven het salon 6 slaapplaatsen, is uitgerust met een 150 l koelkast en heeft een totale lengte van 7,40 m. Alle Sun Living modellen, van buscamper t/m alkoof staan op een Fiat Ducato chassis.

Tot slot zal de Adria Silver Collection te zien zijn. Een reeks caravans en campers met diverse extra’s en een “zilveren teint” ter ere van het 50-jarig bestaan van Adria. Uiteraard voor een extra scherpe prijs.

Naast het Nederlandse dealernetwerk dat aanwezig is zijn er ook accessoires te vinden. Deelnemende bedrijven zijn o.a.: Reich met de caravan mover, 1-2-3 Products voor het reinigen van camper en caravan, ACSI Campinggidsen, Isabella Voortenten, Memo Accessoires, Construct Versnellingsbaksloten voor de camper, CampersCaravans magazine.

Een grotere collectie Adria en Sun Living vindt u nergens in de Benelux. Alleen tijdens Dordrecht Open worden de meeste modellen op 1 plek getoond. Adria en Sun Living zijn te vinden in de Congreshal van het Postillion Hotel in Dordrecht, Rijksstraatweg 30. Parkeren en entree zijn gratis.

Hobby & Fendt

Aan de Pieter Zeemanweg 170, op slechts 2 minuten rijden van de Adria locatie, worden de nieuwe modellen van Hobby caravans en campers en Fendt caravans getoond.

Hobby verrast de caravanwereld met de nieuwe De Luxe Edition serie. Een sportieve caravan in de traditie van Hobby, dus overladen met standaard accessoires. Hobby is bekend vanwege het All-Inclusive principe. Toch is elke Hobby uiterst vriendelijk geprijsd. Kenners weten dat. Hobby is niet voor niets de meest populaire caravan. Ook in de al bestaande series zijn er talloze vernieuwingen en aanpassingen.

Een opvallend nieuwtje is de door Hobby zelf ontwikkelde nieuwe Super Slim Tower Koelkast. Met zijn 150 liter inhoud groter dan zijn voorganger, maar kleiner voor wat betreft vloeroppervlak. Er passen probleemloos 1,5 liter flessen en pakken in. Deze koelkast is toegepast in het overgrote deel van de Hobby modellen. Met deze koelkast zet Hobby haar traditie voort van innovatieve vernieuwingen in de caravanwereld.

Het All-Inclusive principe geldt nu ook voor de meeste Hobby kampeerauto’s. Dus geen dure extra pakketten meer, maar alles er-op en er-aan. Van dakluifel tot aan verwarmde afvalwatertanks en multimediapakketten. Dus ook nu geldt voor de Hobby kampeerauto’s: geen lange optelsom van meer prijzen.

Fendt heeft de Saphir en de Opal serie grondig aangepakt. Het totaal nieuwe interieur is nog comfortabeler, nog mooier, nog verfijnder, nog aantrekkelijker. Een interieur dat hoort bij een Fendt. Het straalt het degelijke en ouderwetse vakmanschap uit, gecombineerd met ultramoderne en innovatieve technieken. Een Fendt wordt niet voor niets gezien als de top in de caravanwereld. Toch zal u het prijskaartje verbazen, zeker als u weet hoeveel accessoires er standaard zijn ingebouwd.

Uw eigen Hobby en Fendt dealer heten u graag welkom tijdens Dordrecht Open van 5 t/m 13 september. Hobby en Fendt vindt u aan de Pieter Zeemanweg 170 in Dordrecht.

Parkeren en entree zijn bij beide locaties gratis. Openingstijden: dagelijks van 11.00 u. tot 17.00 u.

Meer informatie over Dordrecht Open is te vinden op www.dordrechtopen.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel