Dordrecht Open 2016

Dordrecht Open 2016

Primeurs en noviteiten op de Dordrecht Open 2016

DORDRECHT – Terwijl wij ons opmaken voor de Caravan Salon, die eind volgende week van start gaat in Düsseldorf, zijn een aantal importeurs en dealers druk bezig met de voorbereidingen voor Dordrecht Open 2016.

Van 3 t/m 11 september zal Dordrecht weer in het teken staan van al het nieuws van de caravan- en campermerken Adria, Fendt, Hobby en Sun Living.

Adria

Adria presenteert de nieuwe lichtgewicht Aviva modellen. Een volledige nieuwe serie met maar liefst 9 indelingen waarvan 5 met stapelbed. Met unieke elementen zoals het flexibele opbergboxensysteem dat standaard in de keuken wordt geleverd en optioneel te verkrijgen is in de disselbak, de handige disselbakklep die over de hele breedte open kan met daarin standaard gemonteerd, enkele waslijnen (laat dat droogrek maar thuis!) is de Aviva een totale noviteit in de branche. Adria heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe Aviva afhankelijk van de indeling een gewichtsbesparing weten te realiseren van 3% tot 5%. In het luxere segment vinden we de Adora en Alpina met een aantal nieuwe indelingen.

Het grootste Adria camper nieuws komt uit de integraal-lijn: de Sonic modellen zijn van binnen en buiten volledig opnieuw getekend. Naast nieuwe Adria caravans en campers worden ook nieuwe buscampers getoond. Zoals de Active; een Multi-Purpose-Camper met hefdak op basis van Renault Trafic.

Hobby

Ook Hobby heeft een groot aantal noviteiten. Zo is er de nieuwe innovatieve bovenkast in de Vantana buscamper, zijn alle caravans van modeljaar 2017 beduidend opgewaardeerd en zijn ook de campers nog concurrender gemaakt.

Fendt

Fendt heeft dit jaar een aantal nieuwe indelingen, in het nieuwe modeljaar telst het programma van Fendt maar liefst 43 indelingen. Nieuw voor modeljaar 2017 is de Bianco Activ, ook zal er het een en ander van de nieuwe Performance pakketten te zien zijn.

Sun Living

Sun Living, het dochtermerk van Adria dat ook in de moderne fabriek in Novo Mesto wordt geproduceerd wordt vanaf seizoen 2017 vertegenwoordigd door maar liefst 6 dealers in Nederland. Naast de bestaande dealerbedrijven Averesch Campers in Rijssen, Travelsmaker in Sliedrecht en Camper- & Caravancenter Cor van den Oever in Herpen zijn de volgende bedrijven aangesteld: Beroca Campers in Westerhoven, De Haan Campers in Tijnje en Stam Campers in Dreumel. U kunt tijdens Dordrecht Open met vrijwel al deze dealers kennismaken.

Naast het Nederlandse dealernetwerk dat aanwezig is zijn er ook accessoires te vinden. Deelnemende bedrijven zijn o.a.: Reich met de caravan mover, ACSI Campinggidsen, Isabella Voortenten, Memo Accessoires, Construct Versnellingsbaksloten voor de camper, Walker Voortenten, ACSI Freelife Magazine en UwCampertoergids.nl.

Een grotere collectie Adria en Sun Living vindt u nergens in de Benelux. Alleen tijdens Dordrecht Open worden de meeste modellen op 1 plek getoond. Adria en Sun Living zijn te vinden in de Congreshal van het Postillion Hotel in Dordrecht, Rijksstraatweg 30. Parkeren en entree zijn gratis. Meer informatie is te vinden op www.dordrechtopen.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel