Dovra Rig: Stoere buscampers uit Zweden

Dovra Rig: Stoere buscampers uit Zweden

Dovra Rig: Stoere buscampers uit Zweden

De vrijheid van kamperen, de frisse geur van dennennaalden, het geluid van knisperend kampvuur. Voor veel kampeerders is dit het ultieme gevoel van avontuur. Wie ook nog eens de gebaande paden wil verlaten en op zoek wil gaan naar nieuwe, ongerepte gebieden, die zit precies in de doelgroep van Dovra Rig.

Dit nieuwe Zweedse campermerk richt zich namelijk op avontuurlijke kampeerders die dromen van onvergetelijke reizen. Natuurlijk kan dit Zweedse merk hierbij prima profiteren van de grote thuismarkt. Het bestedingsniveau in Zweden ligt hoog genoeg stoere buscampers te kunnen kopen en het land biedt ook nog eens een overdaad aan ongerepte natuur.

Dovra Rig X-610 en X-750

Met de X-610 en X-750 introduceert Dovra Rig twee robuuste buscampers die perfect zijn voor off-road avonturen. Gebouwd op het betrouwbare Mercedes-Benz Sprinter-chassis en uitgerust met een krachtige 2.2L dieselmotor met 4×4 aandrijving, moeten deze campers moeiteloos elk terrein trotseren. De X-610, compact en wendbaar, is perfect voor stellen of kleine gezinnen. Deze stoere camper biedt slaapplaatsen voor 2 tot 3 personen en heeft een lengte van 6 meter. Voor grotere reisgezelschappen is de X-750 de betere keuze. Deze ruime camper biedt namelijk slaapplaatsen voor 4 tot 5 personen en heeft een lengte van 7,5 meter.

Robuust

Met een camper van Dovra Rig is de wereld je speeltuin. Zo stelt men. Of je nu de uitgestrekte landschappen van Scandinavië wilt verkennen, de ruige kustlijn van Ierland wilt bewandelen of de stoffige wegen van Marokko wilt bedwingen, jouw camper van Dovra Rig brengt je er met comfort en stijl naartoe.

Ook comfortabel en functioneel

Dovra Rig biedt ook meer dan alleen robuustheid. De campers zijn ook ontworpen voor veel comfort en functionaliteit. De standaarduitrusting omvat airconditioning, cruise control, een multimediasysteem, een luifel en zonnepanelen. Optioneel kan er gekozen worden voor extra luxe, zoals een standkachel, fietsendrager en off-road banden.

Het interieur is stijlvol en functioneel, met hoogwaardige materialen en een doordacht ontwerp. De campers van Dovra Rig campers zijn niet alleen gebouwd voor avontuur, maar ook om comfortabel in te verblijven. De royale leefruimte biedt voldoende plek om te koken, te eten, te ontspannen en te slapen. De keuken is voorzien van een gasstel, koelkast en spoelbak, terwijl de badkamer een douche, toilet en wastafel heeft.

Flexibel maar kostbaar

De mensen achter Dovra Rig begrijpen dat avontuurlijke kampeerders waarde hechten aan flexibiliteit. Daarom zijn de campers modulair opgebouwd, waardoor je de indeling naar eigen wens kunt aanpassen. Zo kun je extra slaapplaatsen creëren, meer ruimte creëren voor je bagage of een werkplek creëren.

Dovra Rig is een campermerk dat bedoeld is voor kampeerders die grenzen willen verleggen en op zoek zijn naar onvergetelijke ervaringen. Daar staat wel een stevige prijs tegenover, van minimaal zo’n honderdduizend euro exclusief BPM. Omdat het kleinste model al een MTM van 4.100 kilo heeft, is er daarnaast ook nog een rijbewijs C(1) benodigd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel