Dreamer vernieuwt de Cap Land en lanceert nieuw submerk: ‘City by Dreamer’

Dreamer lanceert nieuw submerk: ‘City by Dreamer’

Dreamer vernieuwt de Cap Land en lanceert nieuw submerk: ‘City by Dreamer’

Dreamer, een van de campermerken van de Franse Rapido Group, kondigt de lancering aan van een geheel nieuw submerk, genaamd ‘City By Dreamer’. Dit nieuwe merk start vooralsnog met één model, de compacte ‘City Camp’. Daarnaast vernieuwt Dreamer ook de veelzijdige ‘Cap Land’ camperbusjes, mede omdat het basisvoertuig daarvan vernieuwd is.

Het idee achter ‘City By Dreamer’ is het aanbieden van camperbusjes die niet alleen geschikt zijn om als camper te gebruiken, maar ook prima te gebruiken zijn voor dagelijks gebruik. Het concept van City by Dreamer biedt een slimme combinatie van huiselijk comfort en mobiliteit. Ideaal voor diegenen die er graag met de camper op uit trekken maar waarbij hun camper ook moet voldoen aan de eisen voor het dagelijkse vervoer.

City Camp

Zoals gezegd is de ‘City Camp’ het eerste model van dit nieuwe merk. Deze is gebouwd op het compacte Ford Custom L1 basisvoertuig en heeft een lengte van slechts 5,05 meter. Ondanks de compacte afmetingen biedt het interieur vier slaapplaatsen en vijf zitplaatsen. Zitten kan op de standaard driezits achterbank en de draaibare voorstoelen. Die achterbank kan worden omgevormd tot een comfortabel tweepersoons bed van 1,93 x 1,25 meter. Deze kan desgewenst worden vervangen door twee of vier individuele stoelen, zodat de ‘City Camp’ dan een flexibele zeszits minivan wordt, maar van die zitplaatsen kun je dan geen bed maken. De overige twee slaapplaatsen bevinden zich in het hefdak. De keuken van de camper is heel compact maar aardig compleet uitgevoerd, met een enkele gasbrander, een 25-liter Dometic koelbox en een praktische gootsteen.

Het Ford Custom L1 basisvoertuig is standaard voorzien van een 136 pk dieselmotor, optioneel is er ook een krachtigere 170 pk variant beschikbaar. Ook all-wheel drive behoort tot de mogelijkheden, evenals diverse andere opties zoals 19-inch lichtmetalen velgen en een ‘Outdoor Kit’.

Cap Land

De ‘Cap Land’ is een bestaand model waarmee Dreamer zich op een iets ander segment van de campermarkt richt. Deze is gebaseerd op de iets langere Ford Custom L2. Met een lengte van 5,45 meter zouden we dit model als een directe concurrent van de populaire VW California kunnen beschouwen, ware het niet dat de Cap Land zich onderscheidt zich door zijn unieke indeling.

Een daarvan is de achterste wasruimte met een cassettetoilet en een doucheruimte. Verder omvat het interieur een elektrisch om te bouwen achterbank die verandert in een tweepersoons bed van 1,93 meter lang. De keuken is ruimer dan die van de ‘City Camp’, met onder andere een tweepits kookplaat, een 51-liter koelkast en ook nu weer een roestvrijstalen gootsteen. Het dak van de ‘Cap Land’ herbergt eveneens een dubbelbed, waardoor de camper ideaal is voor zowel korte uitstapjes als langere reizen. Het basismodel heeft standaard een 170 pk motor en automatische versnellingsbak.

Like dit artikel
Tweet dit artikel