Drie nieuwe half-integraal campers op Ford Transit bij Sunlight

half-integraal campers Sunlight op Ford Transit chassis

Drie nieuwe half-integraal campers op Ford Transit bij Sunlight

Terwijl modeljaar 2023 amper halverwege is, presenteert het Duitse merk Sunlight op de CMT in Stuttgart al een paar nieuwe halfintegraal campers voor modeljaar 2024. Deze hebben alle drie de Ford Transit als basisvoertuig.

Die nieuwe modellen zullen deels zijn ingegeven door de schaarste van de Fiat Ducato. Dit is met voorsprong het meest gewilde basisvoertuig maar de camperproducenten vissen bij de fabriek steeds vaker achter het net. Daarom zijn veel fabrikanten begonnen om campers op basis van andere voertuigen zoals de Ford Transit te introduceren.

Sportief

Met de drie nieuwe modellen introduceert Sunlight ook meteen een nieuwe, sportieve designtaal. De nieuwe campers kenmerken zich door de zwart gelakte cabine en zwarte lichtmetalen velgen. De kap tussen cabine en opbouw ziet er gelikt en gestroomlijnd uit. Samen met de nieuwe achterzijde met doorlopende led-strip benadrukt deze de moderne uitstraling van de voertuigen. Ook de andere campers die Sunlight in modeljaar 2024 aan zal bieden, zullen deze designtaal volgen.

 

Drie modellen

De drie nieuwe van het merk uit de stal van Hymer zijn de T 670 S, T 680 en T 690 L. Het Ford Transit-basisvoertuig heeft standaard een 130 pk dieselmotor en een zesversnellingsbak. De T 680 en T 690 L zijn 7,36 meter terwijl de T 670 S met 6,99 meter iets korter dan de andere twee modellen is. Verder zijn ze 2,32 meter breed en hebben ze een hoogte van 2,93 meter. Qua slaapplaatsen zijn ze prima bedeeld. De kleinste T 670 S heeft al vier slaapplaatsen terwijl de twee grotere voertuigen zelfs een vijfde slaapplaats hebben. De (vaste) slaapplaatsen zijn voorzien van koudschuimmatrassen voor een optimaal slaapcomfort.

De keukens zijn redelijk standaard uitgerust. Ze hebben een tweepits kooktoestel, gootsteen en een 156 liter absorptiekoelkast met vriesvak. Waar de T 670 S het met een ruimtebesparend ‘Variobad’ moet doen hebben de T 680 en T 690 L ruime, comfortabele badkamers.

Woonwerelden

Naast een nieuwe designtaal voor de buitenzijde introduceerde Sunlight ook drie nieuwe woonwerelden: Adventure Edition, Green Trail en Grey Performance.

Like dit artikel
Tweet dit artikel