Drie nieuwe modellen bij Dopfer Reisemobile

Dopfer Individual 302

Compacte alkoof camper van Dopfer Reisemobile

ZOETERMEER – De in het Duitse Neuburg gevestigde camperbouwer Dopfer is bij ons niet zo bekend, of helemaal niet bekend. In Duitsland staat het bekend als  specialist in het bouwen van campers op maat, en heeft daarnaast ook een aantal standaard modellen.

Dat is een interessante combinatie, want die standaard modellen vormen uiteraard ook weer het uitgangspunt voor een geheel aan de wensen van de klant aangepaste camper, wat in feite ook de missie van Dopfer is. Op de Caravan Salon liet Dopfer drie nieuwe modellen zien die op een Mercedes Sprinter zijn gebouwd maar toch heel verschillend zijn.

De boven afgebeelde Dopfer Individual 302 A is een alkoof camper van slechts 5,62 meter lang. Dat is voor een alkoof camper tegenwoordig behoorlijk compact. De inrichting is afgestemd op een reizend (echt)paar, en zal in die samenstelling ook meer dan voldoende woon- slaap- en bergruimte bieden. De betimmering in het interieur is afgewerkt in een helder kernbeuken houtdecor en heeft onder meer een hoekkeuken, separate douche, een gerieflijke zitgroep, een ruim bed in de alkoof en een behoorlijk grote garage met genoeg ruimte voor een paar fietsen.

Dopfer Individual 422 AIets stoerder is de Dopfer Individual 422 A. Deze alkoof camper is dan ook gebouwd op een vierwielaangedreven Mercedes Sprinter. Ook hier zien we een comfortabele zitgroep achterin de camper. In de alkoof heeft Dopfer twee enkel bedden ingebouwd. Bovendien heeft de camper een ruime badkamer en een relatief grote keuken. Gecombineerd met de vierwielaandrijving en de enorme hoeveelheid bergruimte leent deze camper zich prima voor lange, verre reizen.

Dopfer Individual 582 TIEen stapje groter en zwaarder is de Dopfer Individual 582 TI. De maximaal toelaatbare massa is 6 ton zodat je hier zeker niet meer met een B(E) rijbewijs uit de voeten kunt. Deze halfintegraal camper is gebouwd op een Sprinter met Alko chassis met dubbele achteras. Hier is de zitgroep, zoals gebruikelijk bij dit soort campers, voorin gebouwd en vormt één geheel met de cabine. Daarachter zien we aan de ene zijde de L-vormige keuken, aan de andere zijde de ruime badkamer. Helemaal achterin zijn de twee enkele bedden geplaatst. Het interieur is afgewerkt met een walnoot houtdecor, afgewisseld met witte meubels in de keuken en badkamer. Deze camper is door Dopfer voorzien van de modernste technische snufjes. Niet alleen een internetverbinding via de satelliet, er is ook een iMac computer aan boord.

Like dit artikel
Tweet dit artikel