Drie nieuwe modellen bij Westfalia in modeljaar 2018

Westfalia Mobile 2018 modellen

Westfalia Mobile presenteerde de 2018 modellen

ZOETERMEER – Het eerste productnieuws over de nieuwe modellen van modeljaar 2018 komt langzaam los. In de maanden mei en juni presenteren de meeste fabrikanten hun noviteiten aan hun dealers en aan de pers, dus we kunnen de komende weken nog heel wat verwachten.

Eén van de eerste fabrikanten die dit voorjaar een persdag organiseerde, was Westfalia Mobile. Daar stond heel wat nieuws te wachten. Los van de nieuwe productielocatie voor de OEM afnemers, waar we al eerder over schreven, presenteerde Westfalia ook de nieuwe Sven Hedin, Columbus 540 en Kepler Six.

Westfalia Mobile bedrijfsleider Mike Reuer kon op de dealerpresentatie in Rheda-Wiedenbrück  (D) meer dan 80 handelspartners verwelkomen. Hij had ze heel wat nieuws te vertellen.

Kepler Six

Westfalia Kepler SixTen eerste de nieuwe Kepler Six. Deze nieuwe variant in de Kepler lijn krijgt een flexibele, variabele indeling.

Op basis van de verlengde Volkswagen T6 biedt deze buscamper zitruimte aan maximaal 6 personen.

Columbus 540

Westfalia Columbus 540Verder was er ook de nieuwe Columbus 540. Deze is gebouwd op basis van de Fiat Ducato in de korste uitvoering.

Deze buscamper zal optioneel leverbaar zijn met een hefdak, iets wat bij de Ducato voor Westfalia een unicum is.

Sven Hedin

Westfalia Sven Hedin 2018De nieuwe Westfalia Sven Hedin heeft een bekende naam uit het verleden, zodat we hier van een soort van revival kunnen spreken. De nieuwe Sven Hedin wordt gebouwd op een Volkswagen Crafter. Hij heeft op zich een bekende en beproefde indeling: achterin een dwars geplaatst tweepersoons bed.

Westfalia Sven Hedin buscamper 2018Daarvoor zien we een separate natte cel, en daar tegenover een behoorlijk ruime keuken. Nog meer naar voren vinden we de zitgroep, die deels bestaat uit de draaibare voorstoelen. Eigenlijk is de VW Crafter iets te smal om overdwars in te kunnen slapen. Westfalia heeft dat opgelost door ter hoogte van het voeteneind een luik te plaatsen, dat bij het openen een stuk naar buiten gaat. Daardoor is er toch nog een bed van 2 meter lengte beschikbaar.

Uiteraard kunnen we de nieuwe Westfalia modellen eind augustus bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel