Drinkwater reinigen met UV-C lamp

kampeerzaken.nlOver het algemeen kun je je drinkwater alleen vrij maken van bacteriën en micro-organismen door het te koken of door het met chemicaliën te behandelen. De eerste methode is arbeidsintensief, tijdrovend en vreet energie, chemicaliën hebben meestal letterlijk en figuurlijk een vervelend bijsmaakje.
Sinds kort is er een andere mogelijkheid: behandelen met UV-C licht uit de Puritec UV-C lamp van Radium. Radium is de Engelse handelsnaam van Osram.
 Het UV-C licht uit deze lamp doodt in slechts 15 minuten alle levende micro-organismen in het water van uw jerrycan door de DNA-structuur van Legionella en andere ziekteverwekkers te vernietigen.
Door de lamp kort te laten schijnen in het water is het niet langer nodig om telkens dure en milieubelastende chemicaliën aan te schaffen. UVC licht is volgens de officiële DIN-norm bovendien eenvoudigweg veiliger dan chemicaliën en uw water blijft een aangename neutrale smaak houden.
De lamp wordt geleverd met veiligheidsschakelaar en past op de meest voorkomende jerrycans (schroefgat volgens DIN 96). Verkrijgbaar in 230V en 12V en met een stroomverbruik van 9 Watt gaat de Puritec lamp tenminste 8000 branduren mee. Radium wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Van Assendelft – Hollander Bogaert. Voor verkoopadressen en aanvullende informatie belt u met: 015-3621414.

Like dit artikel
Tweet dit artikel