DriveRite luchtvering nu ook in Nederland verkrijgbaar

DriveRite luchtvering

Luchtvering van de Amerikaanse fabrikant DriveRite nu ook in Nederland te koop

BLEISWIJK – Memo-Europe is sinds afgelopen najaar verdeler van DriveRite Airsuspension Systems. DriveRite is een toonaangevende leverancier van luchtvering met meer dan 20 jaar ervaring in de automotive industrie.

Naast de standaard (hulp)luchtveringsets maakt DriveRite ook custom made oplossingen voor kampeerauto’s, (Amerikaanse) bedrijfswagens en personenauto’s. Het bedrijf werkt nauw samen met de voertuigfabrikanten zodat er meer dan voldoende kennis van de voertuigen is.

DriveRite, dat zich tot doel heeft gesteld om de beste luchtveersets te maken, gebruikt A1 kwaliteitsonderdelen zoals bijvoorbeeld Firestone luchtbalgen in de luchtveersets, de juiste koppelingen en luchtslangen.

Sinds begin dit jaar heeft DriveRite ook de goedkeuring van de PSA groep (Citroên & Peugeot) verkregen voor het gebruik van semi-air luchtveersets op de Jumper en Boxer modellen vanaf bouwjaar 2006. Deze modellen worden zeer veel gebruikt als onderstel voor Europese campers.

Heel recent heeft DriveRite ook het “TÜV Teilegutachten” verkregen voor de meest gebruikte camperonderstellen (Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Renault Master, Opel Movano, Ford Transit). De sets kunnen nu ook verkocht worden in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk.

Een camperchassis heeft het vaak behoorlijk te verduren. Het wordt zwaar en soms zelfs te zwaar, belast en de gewichtsverdeling is vaak ongunstig. Dit heeft tot gevolg dat de camper gaat overhangen. Dit beïnvloed niet alleen het rijgedrag, ook de veiligheid kan in het geding komen. In dit soort gevallen kan een Semi-air systeem het rijcomfort verhogen en heeft de camper minder doen overhellen.

Meer informatie is te vinden op www.memo-europe.nl/Driverite.

Like dit artikel
Tweet dit artikel