Drukte op de weg door Hemelvaart

file_oudenrijn_1955

Oudenrijn in 1955: eerste file in Nederland tijdens Pinksteren

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, gaan veel mensen in binnen- en buitenland er voor een lang weekend tussenuit.

De ANWB verwacht dat het hierdoor vooral woensdag 8 mei in de middag en avond extra druk zal zijn op de weg. De drukte zal verergerd worden door de afsluiting van de Coentunnel en de A27 van Breda richting Utrecht.

De grootste kans op files is er woensdag op de wegen in het midden van het land en in de regio Arnhem/Nijmegen. Na 19.30 uur is de vakantiedrukte grotendeels voorbij. Ook op de wegen in het buitenland wordt het woensdag merkbaar drukker. In België staan de langste files waarschijnlijk rond Antwerpen en Brussel. Ook loopt het waarschijnlijk vast op de E40 Brussel – Oostende.

In Frankrijk is er woensdagmiddag kans op files op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het vast op de wegen naar de Noord- en Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland wordt het vooral druk op de routes naar het zuiden, waarbij de tunnels de belangrijkste knooppunten zijn.

Op zondag 12 mei reizen de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw kans op veel files.

Evenementen tijdens Hemelvaartweekend

•    Dauwpop in Hellendoorn, donderdag 9 mei
•    KNVB bekerfinale (AZ – PSV) in de Kuip te Rotterdam, donderdag 9 mei
•    Breda Jazz van 9 – 12 mei in Breda

Wegafsluitingen
A27 Breda richting Utrecht: Tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem, van dinsdag 7 mei 22.00 tot maandag 13 mei 05.00 uur. Tussen de Merwedebrug bij Gorinchem en knooppunt Everdingen, van donderdag 9 mei 21.00 tot maandag 13 mei 05.00 uur.

A10 Coentunnel:
Vanaf woensdagavond 8 mei sluit Rijkswaterstaat de A10-West bij de Coentunnel vier dagen af. Er is een omleiding via de Zeeburgertunnel. De Tweede Coentunnel gaat maandag 13 mei open.

Bron: ANWB

Like dit artikel
Tweet dit artikel