Duitse campings houden komend weekend open dag

Duitsland campings open dag

Duitse campings houden komend weekend open dag

ZOETERMEER – Het ‘Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland e.V.’ (BVCD) is het Duitse verbond van campingeigenaren. Ieder jaar stelt een groot deel van de aangesloten campings de deuren open voor belangstellenden. En dan niet om een mooie plekje op de camping uit te kunnen zoeken, maar om ook eens een kijkje achter de schermen te kunnen kijken.

Zo kun je mooi zien wat er allemaal komt kijken bij het exploiteren van een camping. Hoewel het vanuit Nederland voor veel van ons natuurlijk een aardig stukje rijden is, is het natuurlijk heel leuk om een camping ook eens op die manier te kunnen zien.

De aangesloten campings zetten hun deuren altijd open in het laatste weekend van juni, dus komend weekend (24-25 juni) is het weer zover. Gelukkig zijn de campings over heel Duitsland verdeeld, zodat er dus ook een paar wat dichter bij Nederland liggen.

Uiteraard zorgen zij ervoor dat de geïnteresseerde bezoekers het prima naar de zin hebben en organiseren ze van alles. De kinderen kunnen geschminkt worden, er worden recreatievoertigen tentoongesteld, je kunt hier en daar zelfs karten, en uiteraard zijn er diverse rondleidingen over de campings.

Ook degenen die zich meer interesseren in een mooie plek op een camping komen aan hun trekken, want de campingeigenaren vertellen ook van alles over hun aanbod, en over alles wat er in de buurt van hun camping te doen is. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht, want de bezoekers worden ook getrakteerd op allerlei lekkere dingen uit de regio.

Meer informatie en duidelijk overzicht van de deelnemende campings kun je vinden op de website van het BVCD.

Foto: © Camping- und Ferienpark Teichmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel