Duitsland 10 jaar op rij het populairste vakantieland

Duitsland Bodensee

De Bodensee, één van de grotere toeristische trekpleisters van Duitsland

ZOETERMEER – Voor het tiende jaar op rij is Duitsland de populairste buitenlandse vakantiebestemming van de Nederlanders, blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO.

Nederlanders waarderen Duitsland vanwege de diversiteit in landschappen en cultuur, de bijzondere tradities, bruisende steden, culinaire klassiekers en de verrassingen en activiteiten voor iedereen. Ook de prijs/kwaliteitsverhouding wordt gewaardeerd.

Stijging gaat nog door

Deze zaken zorgen er voor dat ook nu nog steeds meer Nederlandse vakantiegangers Duitsland ontdekken. Er werden in 2016 door de Nederlanders 3,52 miljoen vakanties naar Duitsland ondernomen. Dat is een stijging van maar liefst 4,3 procent. Het aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland is de afgelopen tien jaar zelfs met totaal 20 procent, toegenomen, meldt het Statistisches Bundesamt, de Duitse variant van ons CBS.

Succesfactoren

Volgens Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, is de goede positionering van Duitsland als toeristische bestemming te wijten aan een aantal stabiele succesfactoren: ,,Het vakantieland Duitsland is makkelijk te bereiken, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en leent zich naast de populaire stedentrips ook uitstekend voor langere vakanties. Uit de cijfers van het NBTC-NIPO blijkt dat 44% van de Nederlanders langer dan zes dagen in Duitsland op vakantie ging.”

© foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.

Like dit artikel
Tweet dit artikel