Duitsland bijna populairste vakantieland

Neuschwanstein

Steeds meer Nederlanders brengen de zomervakantie in Duitsland door.

ZOETERMEER – Frankrijk is sinds jaar en dag de populairste vakantiebestemming onder de Nederlanders. Toch wordt dat volgens het CBS steeds minder vanzelfsprekend.

Duitsland is namelijk steeds populairder onder de Nederlandse vakantiegangers en is aan het inlopen op Frankrijk als populairste vakantiebestemming.

Van de 9,6 miljoen zomervakanties van vorig jaar werden er bijna 1,5 miljoen in Duitsland doorgebracht. Dat aantal begint het aantal van Frankrijk te benaderen. Dat land was vorig jaar goed voor ruim 1,7 miljoen vakanties. Het aantal zomervakanties in Frankrijk is echt al jaren behoorlijk stabiel terwijl Duitsland steeds populairder wordt, zodat Duitsland steeds dichterbij komt.

duitsland-frankrijk-vakantielandHet aandeel met Duitsland als vakantiebestemming groeide van 13,1 procent zodoende in 2013 tot 15,6 procent vorig jaar. Naar Frankrijk ging zo’3’n 18 procent van de ange buitenlandse zomervakanties. In 2006 was het aandeel van Frankrijk nog 19,6 procent en dat van Duitsland 11,8 procent.

Afgelopen weekend gingen de schoolvakanties in het noorden van Nederland van start, komend weekend die in het midden van het land. Zuid Nederland moet nog even wachten voor het op vakantie kan gaan. Afgelopen weekend is dus ook de jaarlijkse uittocht van Nederlandse vakantiegangers naar het buitenland begonnen. In 2014 gingen bijna 8,4 miljoen Nederlanders voor 4 nachten of meer de landsgrenzen over voor hun zomervakantie.

Bron en grafiek: CBS

Like dit artikel
Tweet dit artikel