Duitsland verscherpt controle op milieusticker

Duitsland milieusticker controle

Duitsland verscherpt controle op milieusticker

ZOETERMEER – In een poging om aan de milieu-eisen van de Europese Commissie te voldoen, gaat Duitsland strenger controleren op de aanwezigheid van een milieusticker. Ook worden de boetes verhoogd.

De boete voor het rijden binnen een milieuzone zonder dat je auto was voorzien van een passende milieusticker bedroeg € 40,=. Dit bedrag is nu verdubbeld naar € 80,=.

Deze boete geldt dus niet alleen voor het binnenrijden van zo’n milieuzone zonder sticker, maar ook als je daar rijdt met een vignet met de verkeerde klasse-indeling. Naast de verhoging van het boetebedrag, waar overigens nogal wat protesten tegen zijn, wordt er ook scherper en vaker gecontroleerd.

Mogelijke invoering blauwe milieusticker

Naast bovengenoemde maatregelen, overweegt Duitsland ook om een blauwe sticker in te voeren. Voor deze sticker gelden hogere eisen gelden ten aanzien van de uitstoot. De invoer daarvan is bijzonder omstreden omdat dit inhoudt dat alleen van de voertuigen met dieselmotor alleen de nieuwste, schoonste motoren nog in de blauwe zones worden toegelaten. Dit betreft dan de auto’s die aan de Euro 6 norm voldoen. De meeste benzine auto’s voldoen daaraan, maar wat betreft de diesels zijn dit alleen de auto’s die vanaf september 2015 zijn geproduceerd. Hierdoor zouden meer dan 10 miljoen auto’s niet meer binnen de blauwe zones mogen rijden. De invoering hiervan zou nog dit jaar plaats moeten vinden.

© Foto: ADAC/dpp-AutoReporter

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel