Duitsland goedkoopste kampeerland

Camping overnachtingsprijs Duitsland goedkoopste

Overnachten op Duitse campings is het goedkoopste

ZOETERMEER – De ADAC, de Duitse tegenhanger van onze ANWB, heeft een onderzoek gedaan naar de prijzen van de campings in Europa, zoals vermeld in de campinggids van de ADAC.

Uit dat onderzoek is gebleken dat een gezin op een Duitse camping kan overnachten voor minder dan 30 euro per nacht. Daarmee is de Bondsrepubliek volgens de gegevens van de ADAC campinggids het goedkoopste land in Europa om te kamperen.

Een gemiddeld gezin (2 volwassenen en een kind van 10 jaar) betaalt voor een overnachting op een Duitse camping zo’n 27 euro. In die overnachtingsprijs zijn de kosten voor de standplaats, de overnachting en bijkomende kosten inbegrepen.

Zweden, dat over het algemeen niet het goedkoopste land is, is qua overnachtingsprijzen op campings een goede tweede met ruim 28 euro. Daarna volgen Oostenrijk met ruim 32 euro, Frankrijk met bijna 37 euro, Kroatië met ruim 38 euro en Nederland met bijna 39 euro.

Het diirste land is Zwitserland, waar je bijna 47 euro voor een overnachting betaalt. Italië is het op één na duurste kampeerland met ongeveer 43 euro per nacht, gevolgd door Denemarken (39 euro) en Spanje (ruim 38 euro.).

De grootste prijsverschillen vinden we in de vakantielanden rond de Middellandse Zee. In Frankrijk, Spanje en Italië zijn enorme prijsverschillen waar campings langs de kust aanzienlijk duurder zijn dan die de campings die een beetje landinwaarts liggen. Verder geldt: wie buiten het hoogseizoen gaat kamperen, is stukken goedkoper uit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel