Duitsland nog steeds de goedkoopste kampeertarieven

ADAC prijzen campings 2017

De ADAC vergeleek de kampeertarieven in Europa

ZOETERMEER – We meldden een aantal jaren geleden al eens dat de ADAC de prijzen van de campings in de verschillende Europese landen had vergeleken, en dat Duitsland als goedkoopste kampeerland uit de bus kwam.

Dat is nog steeds zo, volgens de ADAC. De Duitse organisatie maakt diverse campinggidsen en gebruikte ook dit jaar weer de gegevens van haar gidsen om een goed vergelijk van de kampeertarieven in Europa te kunnen maken.

Ook nu was Duitsland dus weer het goedkoopste land om te kamperen. De prijsverschillen tussen de diverse landen zijn ook behoorlijk groot. In sommige landen zijn de gemiddelde tarieven van de campings zo’n 50% duurder dan in Duitsland. Ook is het interessant om te zien dat de laagste en hoogste prijzen in bepaalde landen ook per land sterk kunnen verschillen.

De ADAC is voor het vergelijk uitgegaan van een overnachting van twee volwassenen en één kind op een gemiddelde plaats, inclusief toeristenbelasting, elektriciteit en een warme douche. Het gemiddelde tarief daarvan is in Europa overigens met zo’n 2% gestegen vergeleken met vorig jaar. Je betaalt in Europa nu gemiddeld € 35,70 voor een overnachting.

Duitsland

Dat is heel wat meer dan je gemiddeld in Duitsland betaalt. Daar is de gemiddelde overnachtingsprijs € 28,54. Het duurste land is Zwitserland, waar een overnachting gemiddeld 47,90 kost. Ook relatief duur zijn Denemarken (€ 40,49) en Nederland (€ 40,48). Daarna volgen de ‘middenmoters’ Spanje (€ 39,89), Kroatië (€ 39,60), Frankrijk (€ 36,55). In Oostenrijk (€ 34,31) betaal je per nacht iets minder dan 35 euro, en ook nu behoort Zweden met € 30,75 tot de landen met de laagste campingtarieven.

Toelichting

De balken/pijlen in de afbeelding geven de laagste en hoogste tarieven in ieder land aan, met daarin ook de gemiddelde prijs per overnachting.

© Afbeelding en bron: ADAC

Like dit artikel
Tweet dit artikel