Duizenden Nederlanders kamperen tijdens herfstvakantie

Herfst kamperenDEN HAAG – De herfstvakantie is officieel begonnen. De vakantieregio Zuid is deze week aan de beurt, volgende week zijn Noord en Midden aan zet.

Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie, zo verwacht promotiebureau NBTC Holland Marketing. Duizenden mensen zullen gaan kamperen.


Meer dan de helft van die Nederlanders, ongeveer 700.000, viert herfstvakantie in eigen land. Aangezien veel campings pas eind oktober sluiten voor de winter zal het dus, afhankelijk van het weer, best druk kunnen worden op sommige campings in ons land. Overigens verblijft het merendeel van de vakantiegangers, ruim 40 procent, in een bungalow. De meest ondernomen activiteiten in de herfstvakantie zijn wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair.

Verwachting

De cijfers zijn gebaseerd op de verwachting van het marketingbureau in 2013. “We kijken onder andere naar de daadwerkelijke cijfers in het voorgaande jaar en baseren daar de verwachting van dit jaar op”, zegt Thérèse Ariaans van NBTC Holland Marketing. “We bekijken de trends en cijfers van allerlei bronnen en komen elke vakantieperiode met een verwachting. Pas later, als de cijfers echt binnen stromen, weten we of de voorspelling is uitgekomen.” Hoeveel mensen echt zullen gaan kamperen blijft koffiedik kijken.

Buitenland

Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden Duitsland en België zijn populair voor een (korte) herfstvakantie, al dan niet op de camping. Daarnaast zijn Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië in trek voor een buitenlandse vakantie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel