Duurzaam recreëren op Fiets en Wandelbeurs

kampeerzaken.nlDe laatste jaren is de belangstelling voor duurzaam recreëren aanmerkelijk toegenomen. In plaats van vliegvakanties naar verre en dure oorden wijken vakantiegangers, waaronder ook veel kampeerders, steeds vaker uit naar milieuvriendelijkere alternatieven, die meestal ook dichter bij huis zijn.

 

Op de Fiets en Wandelbeurs op 26 en 27 februari in de Amsterdam-RAI is alles te vinden over duurzame, binnenlandse vakanties in het fors uitgebreide Duurzaam Kamperen Paviljoen. Het paviljoen, in hal 9, is een initiatief van het Platform Duurzaam Kamperen, in 2009 opgezet door Stichting Natuurkampeerterreinen.


 

Enerzijds is het platform opgezet om mensen bekend te maken met groene manieren om vakantie te vieren, anderzijds om organisaties en ondernemers te stimuleren tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het Duurzaam Kamperen Paviljoen op de Fiets en Wandelbeurs nemen de volgende organisaties deel: Staatsbosbeheer, Nivon, Stichting Trekkershutten Nederland, Gastvrije Landgoederen, Holland Tent, Kampeerterrein Harskamperdennen en Stichting Natuurkampeerterreinen.

 

Fiets- en wandelvakanties
Volgens het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2009/2010 is een fiets- of wandelvakantie met kampeerovernachtingen in eigen land de meest duurzame manier van vakantie vieren.

 

Vijf nieuwe Natuurkampeerterreinen
Op de 140 Natuurkampeerterreinen in Nederland staan rust en natuurbeleving hoog in het vaandel, iets dat vaak goed aansluit bij de wensen van fietsers en wandelaars. In 2011 zijn er vijf nieuwe Natuurkampeerterreinen bijgekomen, waaronder De Cuynder in Donkerbroek (FR), De Groene Hen in Uffelte (DR), Park Nieuw Grapendaal in Terwolde (GL), De Duiventoren in Dorst (NB) en Eickenhorst in Sint-Oedenrode (NB). Ook de officiële trekkershutten op diverse campings zijn bijzonder geschikt voor fietsers en wandelaars die graag dicht bij de natuur blijven.

 

Activiteiten rondom Moeder Natuur
Wie de natuur wil beleven op de Fiets en Wandelbeurs komt het best naar het Duurzaam Kamperen Paviljoen. Moeder Natuur is in hoogsteigen persoon aanwezig. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten onder leiding van een heuse boswachter, bezoekers kunnen kennismaken met de eigenaren van verschillende Natuurkampeerterreinen, een prijsvraag invullen met kans op een weekend kamperen in een huurtent van Holland Tent op een Natuurkampeerterrein, en informatie inwinnen over allerlei vormen van duurzaam kamperen in Nederland.
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel