Kiezen voor duurzaam kamperen bij Ecamp

kampeerzaken.nlCampingorganisatie Ecamp (het vroegere Easycamp, een zusterorganisatie van Eurocamp en Keycamp) wil de aangesloten campings ook gaan beoordelen op duurzaamheid, zodat kampeerders een camping binnenkort ook kunnen kiezen middels de aanwezigheid van een mileukeurmerk.

 

Ecamp adviseert daarom al haar in Europa om aan het ‘Travellife Sustainability System’ mee te doen. Als de campings aan de benodigde criteria voldoen kan via dit programma een milieukeurmerk worden behaald.


 

Inmiddels hebben zich 40 van de in totaal 270 campings aangemeld om dit programma te volgen. Ecamp heeft stelt zich als doel gesteld om eind 2011 minimaal 90 van de huidige 270 camping van het groene keurmerk te kunnen voorzien.

 

Ecamp marketing coördinator Alida Dorenbosch: ‘Wij willen vakantiegangers hiermee een handje helpen. Ook als aanbieders van kampeervakanties kunnen we maatregelen treffen om duurzaamheid te stimuleren.’

 

Voorbeelden van groene toepassingen zijn bijvoorbeld  zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening en het verwarmen van het zwembad,  waterbesparende douchekoppen en toiletten in de stacaravans, het gebruik van grijswater voor het doorspoelen van de toiletten met grijswater.

Like dit artikel
Tweet dit artikel