Duurzame ‘Solution Dyed’ tenten en ‘Biofoam’ slaapmat van Big Agnes

Duurzame ‘Solution Dyed’ tenten Big Agnes

Duurzame ‘Solution Dyed’ tenten en ‘Biofoam’ slaapmat van Big Agnes

Big Agnes kondigt diverse nieuwe producten aan die gemaakt zijn van duurzame materialen die uniek zijn voor hun segment.

Het betreft een collectie van negen van de meest populaire ultralichte tenten Big Agnes tenten. Deze worden voortaan gemaakt van in een oplossing geverfde stoffen. Ook introduceert Big Agnes een collectie slaapmatten die van suikerrietextract zijn gemaakt.

Milieu-impact verminderen

“Big Agnes is toegewijd aan het produceren van uitrusting gemaakt van de meest duurzame materialen mogelijk om te helpen onze impact op het milieu te minimaliseren en de duurzaamheid van onze producten te verhogen,” zegt Bill Gamber, mede-oprichter en president van Big Agnes. “De unieke materialen die voor deze tenten en kussens worden gebruikt, helpen het energieverbruik, het waterverbruik en de chemicaliën die voor de productie worden gebruikt, te verlagen. Ons team werkt hard aan het verminderen van onze impact, tent en pad per tent.”

Duurzamer én betere tenten

De in oplossing geverfde stoffen die worden gebruikt om de buitentent en de binnentent van elke tent uit de nieuwe collectie van Big Agnes te maken, helpen het energieverbruik met 80 procent en het waterverbruik met 50 procent te verminderen. De stoffen, vervaardigd van in oplossing geverfd garen, zijn ook beter bestand tegen UV-veroudering. Dat verbetert de algemene kwaliteit en duurzaamheid van de tenten. Ook gebruikt Big Agnes op deze manier 80 procent minder chemicaliën voor het verf- en afwerkingsproces van de tenten.

De belangrijkste producten in de ‘Solution Dyed Tent’-collectie zijn:

  • Fly Creek HV UL Solution Dye 1+2
  • Tiger Wall UL Solution Dye 1,2,3
  • Tiger Wall mtnGLO Solution Dye 2+3
  • Tiger Wall UL Bikepacking Solution Dye 2+3

Slaapmap van suikerrietextract

TwisterCane BioFoam PadDe TwisterCane BioFoam Pad van gesloten celschuim en de bijbehorende Hiking Seat zijn ontworpen voor ultralichte trektochten. Ze bevatten meer dan 60% suikerriet extract, een zeer duurzame materiaaloplossing die volledig recyclebaar is. Door dit materiaal te gebruiken, is Big Agnes minder afhankelijk van Ethyleen-Vinyl Acetaat (EVA) zonder dat concessies te doen aan de functionaliteit, duurzaamheid en isolerende werking. Het suikerriet wordt gewonnen volgens de Proforest Standards en draagt bij tot een verminderde uitstoot van broeikasgassen door CO2-opname. De TwisterCane Pad was finalist bij de Outdoor Retailer Innovations Awards van 2021.

Like dit artikel
Tweet dit artikel