DWT Speed Air volgt Isola Air Turbo op

DWT Speed Air (High)

DWT Speed Air volgt Isola Air Turbo op

BAUNATAL – De Duitse voortentenproducent breidt haar toch al omvangrijke assortiment uit met een nieuwe opblaasbare voortent, de Speed Air. Deze voortent is een oppompaar model, net als de andere modellen uit de ‘Air’ serie van DWT.

De voordelen van zo’n opblaasbare tent zijn duidelijk: geen gezeul meer met losse stokken, geen gedoe meer om al die stokken bij elkaar te zoeken en vooral veel makkelijker en sneller opzetten.

De Speed Air is een doorontwikkeling van de eerdere Isola Air Turbo bustent. Hij is geschikt voor zowel caravans als campers. Voor campers is hij leverbaar in twee verschillende formaten, zodat hij op zowel campers met een lagere en een hogere rail past. De hogere versie krijgt de toevoeging ‘Air’ aan de naam. Bovendien is de Speed Air is leverbaar in twee verschillende breedtematen, namelijk 260 en 375 cm breed. Beide zijn 240 cm diep. Het gewicht ligt, afhankelijk van de gekozen uitvoering, tussen de 11 en 15 kilogram.

Ter introductie zijn de Speed Air voortenten momenteel extra laag geprijsd, ze kosten nu tussen de 479 en 595 euro. Dat is nog exclusief toebehoren als een tochtstrook, aandrukstokken, schuimrubberstrook en afstandskussens voor een goede aansluiting op de voertuigen. De totale aanschafprijs zal in veel gevallen daarom al gauw zo’n 100 euro hoger uitvallen.

DWT heeft de Speed Air aan beide zijden voorzien van een uitritsbare deur. De voorzijde bestaat afhankelijk van de breedte uit 2 of 3 segmenten. Eén deze segmenten kan in zijn geheel worden opgerold. Voorts zijn de ramen langs de bovenzijde voorzien van uitzetbare ventilatieopeningen. Volgens DWT kenmerkt de tent zich door de bijzonder gunstige lichtinval en ventilatie.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel