E-bikes van Knaus en Weinsberg

e-bike Knaus

Op de Caravan Salon: e-bikes van Knaus en Weinsberg

Er lijkt geen einde te komen aan de populariteit van e-bikes. Werden ze voorheen vooral door senioren gebruikt, tegenwoordig rijdt bijna iedereen er mee rond.

De opkomst van de e-bikes is niet alleen voor fietsenmakers, die daarmee met een heleboel electronica te maken krijgen, een nieuwe uitdaging, ook voor de fabrikanten van bijvoorbeeld fietsdragers heeft de e-bike de afgelopen jaren voor een nieuwe markt gezorgd. Ook zien we dat er naast de traditionele fietsenmerken een stroming met nieuwe fietsenmerken is ontstaan. Die nieuwe merken produceren uitsluitend e-bikes.

Een andere nieuwe ontwikkeling is het feit dat er merken uit de automotive branche zijn die nu huin eigen merk e-bikes uit gaan brengen. Zo ook Knaus en Weinsberg. Het Knaus-Tabbert concern is namelijk een exclusieve samenwerking aangegaan met het premium e-bike merk BESV (www.besv.com).

Naast campers en caravans zullen de merken Knaus en Weinsberg op de komende Caravan Salon nu ook hun eigen, door BESV vervaardigde e-bikes introduceren. De Knaus PS1 en de Weinsberg CF1 zijn e-bikes die door BESV speciaal zijn samengesteld om kampeerders een e-bike te bieden die dankzij de compacte afmetingen makkelijk kunnen worden meegenomen zonder compromissen aan de rijeigenschappen te doen.

weinsberg e-bikeDe boven afgebeelde PS1 is een compacte, volledig geveerde fiets met een carbon frame. Het gewicht is daardoor extreem laag en bedraagt slechts 17 kg. De pedalen en het stuur zijn opklapbaar. Bij de Weinsberg CF1, die hiernaast is afgebeeld, ligt nadruk minder op de compacte afmetingen en meer op robuustheid. De CF1 weegt dankzij het aluminium frame slechts 22 kg en heeft ook inklapbare pedalen en stuur. De goede rijeigenschappen en robuuste constructie maken de fiets ook prima geschikt voor de verhuur. Beide modellen zijn straks leverbaar bij de Knaus en Weinsberg dealers. De Knaus PS1 heeft een adviesprijs van € 3499, de Weinsberg CF1 gaat € 2299 kosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel