E-Go Titanium: lichtgewicht no-nonsense caravanmover

E-Go Titanium mover

Lichtgewicht mover van E-Go

ZOETERMEER – Het aanbod caravanmovers is bijna overweldigend. Er komen steeds meer merken die movers op de markt brengen, en al die merken breiden hun assortiment gestaag uit.

Ook zorgen die merken ervoor dat ze hun caravanmovers regelmatig verbeteren en vernieuwen, zodat de hoeveelheid verschillende movers in een aantal jaren tijd enorm is gestegen.

Nieuw op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs was de E-Go Titanium mover, die we op de stand van EmergoPlus zagen staan.  De E-Go Titanium ziet er uit als een lichtgewicht caravanmover die gewoon doet van wat je ervan mag verwachten. Hij is sterk genoeg om ook de zwaarste éénassige caravans op hun plaats te manoeuvreren, maar is een stuk lichter. Volgens EmergoPlus is de E-Go mover namelijk zo’n 28% lichter dan vergelijkbare caravanmovers van andere merken.

De motoren van de E-Go Titanium hebben een stalen helix overbrenging. Deze is niet alleen heel robuust, maar is ook krachtig en ook heel efficiënt. Daardoor vraagt deze mover dan ook relatief weinig vermogen, waardoor je langer met een acculading kunt doen. De combinatie van de Titanium mover en de heel lichte PowerXtreme LiFePO4 accu kan dan ook een interessante gewichtsbesparing opleveren zonder dat je teveel inboet op de gebruiksmogelijkheden. De Titanium is een zogenaamde “handmatige” mover, deze zet je dus handmatig, maar eenvoudig, op de banden van de caravan. Wie ook dat liever aan de techniek overlaat kan keizen voor de volautomatische E-Go Platinum mover.

Like dit artikel
Tweet dit artikel