Apparition: innovatief maar ook heel oud materiaal voor outdoorkleding

Ecco Apparition

Apparition van Ecco: echt leer, maar dan wel even anders

ZOETERMEER – Een klein team van innovatieve ontwikkelaars binnen Ecco Shoes heeft 3 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw, maar tegelijkertijd ook heel oud materiaal dat ook uitstekend geschikt is voor de buitensportbranche.

Zij hebben de oude Griekse en Egyptische methoden om leer te behandelen onderzocht, en gekeken hoe dit met moderne technieken nog verder kon worden verbeterd en gecombineerd. Het resultaat, dat Ecco een doorbraak noemt, heet Apparition en is een soepel, plooibaar en bovendien transparant rundleer.

Het meest aparte van dit materiaal is toch wel, is dat het nog amper op leer lijkt. Ook is het sterk, makkelijk te verwerken en bovendien ook enigszins transparant. Vooral dat laatste is voor leer heel bijzonder. Het nieuwe Apparition zal verkrijgbaar in een enorme hoeveelheid kleuren en heeft een heel bijzondere uitstraling, die een beetje spookachtig aandoet.

Door deze bijzondere look & feel verwacht Ecco dat het revolutionaire Apparition materiaal oneindig veel nieuwe mogelijkheden voor schoenen, laarzen, buitensportkleding en tassen biedt, en voor kleding in het algemeen. We zijn benieuwd.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel