Ecovip Space Concept van Laika wint Red Dot Award

Ecovip Space Concept van Laika wint Red Dot Award

Ecovip Space Concept van Laika wint Red Dot Award

Nadat al eerder de Duitse Alphavan met een Red Dot Award is bekroond, valt ook het Italiaanse merk Laika in de prijzen. Voor wie de Red Dot Award niet kennen: dit een prestigieuze internationale designprijs met meer dan tienduizend inzendingen vanuit de hele wereld.

Al deze inzendingen worden beoordeeld door een internationale jury. Er zijn verschillende categorieën. Omdat caravans en campers allang geen gewone huisjes op wielen meer zijn, is daar ook een speciale categorie voor bedacht: ‘Product design – Motorhomes and Caravans’.

Overtuigend ontwerp

En in deze nog relatief jonge categorie heeft het Ecovip Space Concept van Laika een Red Dot Award gewonnen. Laika’s Ecovip Space Concept wist de vakjury te overtuigen met een ontwerp waarbij ruimte en comfort centraal staan. De ontwerpers wilden me dit concept de camperaars een woonruimte bieden waarbij alles toegankelijk is. Ieder detail van de Ecovip is bedoeld om de camperaars een unieke reiservaring te bieden. Aan de voorkant biedt het 217 centimeter brede raam een panoramisch uitzicht en een overdaad aan daglicht. Ook wist Laika de afstand van het stuurwiel tot de voorruit met zeventien centimeter te verkleinen. Dat betekent meer binnenruimte en uitzicht. Ook het grote raam bij de zithoek laat veel licht binnen.

De camper heeft een ruime keuken terwijl de zithoek plaats aan vijf personen biedt. De jury benadrukt dat de overgang tussen de bestuurdersruimte en de zitgroep voorbeeldig is uitgevoerd, met doorlopende wanden en een uniform design. Het slaapgedeelte is geoptimaliseerd met veel opbergruimte. Laika heeft ook een ruimtebesparende oplossing voor de ladder naar het bed bedacht, en een slimme uittrekbare kledingkast. Ook realiseerde Laika een handige oplossing voor de toiletdeur waardoor de slaapruimte kan worden afgeschermd.

Laika lanceerde de Ecovip in juni vorig jaar. De serie bestaat uit negen modellen met aparte bedden, een centraal tweepersoonsbed en een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. De keuken is verkrijgbaar in een L-concept of met tegenover elkaar liggende langsbanken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel