Deze Thermacell campinglamp heeft een ingebouwde muggenverjager

Thermacell EL55 lamp en muggen verjager werend

Een campinglamp die muggen verjaagt

De tijd dat de muggen ons gaan lastigvallen is gelukkig nog even ver weg. Maar komende zomer gaan we ongetwijfeld weer voor de bijl. Dan zwermen de muggen weer om ons heen. Die komen overigens niet op het licht af, maar op de kooldioxide die wij uitademen.

Het enige middeltje wat helpt, is een insectenspray met DEET. Alleen zijn de betere sprays best wel kostbaar en het is ook niet fijn om je steeds in te moeten smeren. De nieuwe combinatie van campinglamp en muggenverjager die Thermacell introduceert, is misschien wel dé oplossing voor kampeerders.

Muggenvrije zone van 20 meter

Er zijn twee plekken waar wij het meeste last van muggen hebben: in bed en aan tafel. In bed bieden horren en klamboe vaak een behoorlijk afdoende oplossing. Maar aan de campingtafel is het toch wat lastiger om muggen op afstand te houden. Daar kan de Thermacell EL55 uitkomst brengen. Deze weert muggen en brengt tegelijkertijd licht op tafel. Die EL 55 is de opvolger van de E55, een bekende en veelgeprezen elektrische muggenverjager. Die E55 had geen ingebouwde lamp maar dat heeft de EL55 dus wel. Die ongeveer 12 centimeter hoge lamp heeft een lichtopbrengst die je in kunt stellen van 50 tot 200 lumen, wat voldoende moet zijn om een maaltijd bij te nuttigen of gezellig een spelletje te doen. En om dat extra gezellig te houden, geeft de EL55 net als de E55 ook continu een muggenwerend middel af. Dit is niet merkbaar, er is dus geen rook, vervelende lucht of citronellageur. Met dit effectieve middel kun je rond de EL55 een ‘muggenvrije zone’ van maximaal 20 meter creëren.

Prijs en verkrijgbaarheid

Je kunt de lamp en verjager overigens apart inschakelen. De batterijduur is volgens Thermacell 9 uur, wat bijna dubbel zo lang is als die van de eerdere E55. Als je de verjager tegelijkertijd met het licht aan laat werken, daalt de batterijduur tot 5,5 uur. Dan hoef je niet meteen naar de winkel voor nieuwe batterijen want de EL55 is oplaadbaar via een USB-kabeltje. Het muggenwerende middel is verkrijgbaar in cartridges voor 36 uur. De EL55 kost ongeveer 50 à 55 euro, de cartridges met muggenwerend middel kosten ongeveer 20 euro per stuk. Thermacell levert bij de EL55 overigens een gratis ‘startcartridge’ voor 12 uur. De EL55 is nu al te bestellen bij Thermacell. Alleen levert dit bedrijf alleen naar klanten in de Verenigde Staten. Er is helaas geen Nederlandse distributeur dus het is nog even wachten tot de Duitse verdeler ook de EL55 op Amazon.de aanbiedt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel