Een extra slaapkamer in de voortent of onder de luifel met de Outwell Free Standing Inner

Outwell Free Standing Inner losse binnentent

Een extra slaapkamer in de voortent of onder de luifel met de Outwell Free Standing Inner

De ‘Free Standing Inner’ van het Deense Outwell is een vrijstaande binnentent die je in een paar minuten kunt opzetten. Ideaal dus voor de kampeerders die op zoek zijn naar een extra twee- of driepersoons binnentent die ze ’s avonds in de voortent of onder de luifel kunnen bijplaatsen.

Een handige oplossing voor als je wat (tijdelijke) extra slaapruimte zoekt. Dat hoeft niet alleen in de voortent of onder de luifel van de caravan of camper te zijn. Hij past ook gewoon in het woongedeelte van een tent of vouwwagen. Of desnoods thuis, in de woonkamer, zolder of garage, of in het tuinhuisje.

Volledig vrijstaand

Omdat de tent een volledig vrijstaande constructie heeft, kan hij ook zonder gebruik van haringen en scheerlijnen worden opgezet. Je kunt hem dus direct op een grondzeil plaatsen. Onder een luifel, waar hij wat meer in de wind staat, kan het aan te raden zijn om hem toch maar vast te zetten. Als je geen zin hebt om hem iedere keer af te breken, kun je hem ook gewoon een stukje verderop neerzetten en ’s avonds weer op zijn plekje voor de nacht zetten.

Het verduisterde tentdoek houdt het merendeel van het daglicht tegen zodat je ook lekker kunt uitslapen als het zonnetje al schijnt. Uiteraard is de tent ook voorzien van de nodige ventilatieopeningen met muskietengaas.

Twee formaten

Outwell levert de Free Standing Inner in twee formaten. De reguliere versie heeft een grondvlak van 205 bij 130 centimeter, en is 150 centimeter hoog. Hij is niet alleen makkelijk op te zetten, ook meenemen is met een pakmaat van 64 x 10 cm en een gewicht van 2,2 kilo geen probleem. De grotere ‘L-versie’ is dit jaar nieuw in het programma van Outwell. Deze meet 215 x 180 x 185 centimeter en biedt dus zelfs ruimte voor drie personen. De pakmaat bedraagt 60 x 13 cm en hij weegt 2,7 kilo.

De reguliere Outwell Free Standing Inner heeft een adviesprijs van € 73,95 terwijl de L-versie met € 134,95 helaas bijna het dubbele kost.

Like dit artikel
Tweet dit artikel