Een fietscaravan die het niet in de hoogte zoekt

Expeditions Trailer 2 van Gentlemans Style and World

Een fietscaravan die het niet in de hoogte zoekt

Voor fietskampeerders is het nou niet zo dat elke centimeter en elk grammetje telt, maar het gewicht en de afmetingen zijn wel degelijk belangrijk. Een Zwitserse ontwerper introduceert voor hen een fietscaravan die niet alleen de reis op de weg vergemakkelijkt, maar ook het verblijf op de camping makkelijker maakt.

We hebben het over de Expeditions Trailer, een fietscaravan die, eenmaal op de bestemming aangekomen, letterlijk en figuurlijk ‘zakt’ om extra ruimte te creëren. Deze fietscaravan is niet extra hoog om voor de nodige ruimte te zorgen, want daar zorgt de te verlagen bodem al voor. Dat scheelt een heleboel luchtweerstand, wat natuurlijk veel prettiger is.

Compact, laag en licht

De afmetingen zijn compact: 2,24 meter lang en 1,15 meter hoog, met een breedte van 0,92 meter. Desgewenst wordt hij zelfs volledig op maat gemaakt. Maar het is de bodem die op de camping de show steelt. Deze kan namelijk worden verlaagd zodat je een ruimte kunt creëren waarin je rechtop kan zitten. Een zeldzaamheid in een fietscaravan met zo’n geringe hoogte.

De Expeditions Trailer belooft een ongekende vrijheid. Het gewicht varieert van een lichte 36 kg variant tot een nog steeds beheersbare 50 kg, afhankelijk van de gekozen uitrusting. Dit betekent dat je verder kunt fietsen en ook meer kunt meenemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een te zware aanhanger achter je fiets.

Zwitserse innovatie en precisie

Door die slimme bodem is deze fietscaravan veel meer dan zomaar een aanhanger voor de avontuurlijke fietser. Maar vanwege de hoogwaardige, moderne constructie van carbonvezel en aramidevezel is het ook een lichtgewicht reisgenoot die een toonbeeld is van Zwitserse innovatie en precisie.

De zitplaats in de Expeditions Trailer transformeert zich ook naadloos in een bed, en de aanwezigheid van een buitenkeuken, ventilatie en LED-verlichting voegt extra comfort toe aan het soms wat ruwe buitenleven. Voor degenen die de koude nachten vrezen, is er zelfs een optionele verwarming. En voor de fijnproevers onder ons? Een uittrekbaar koelkastje om de lokale delicatessen vers te houden.

Duurzaamheid en maatwerk

De makers van de Expeditions Trailer, de mensen van het Zwitserse bedrijfje Gentlemans Style and World, hebben niet alleen oog voor comfort en mobiliteit, maar ook voor duurzaamheid en personalisatie. Elke trailer wordt handgemaakt, afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Dit betekent dat geen twee trailers precies hetzelfde zijn, net zoals geen twee kampeerervaringen identiek zijn. De klant heeft de regie over de functies en de afwerking, wat resulteert in een persoonlijk stuk vakmanschap op wielen.

Een hoge prijs voor onafhankelijkheid

De prijs voor deze innovatieve fietstrailer begint bij ongeveer 6.750 euro, en een geheel complete versie kost al gauw zo’n 12.000 euro. Een bedrag dat menigeen af zal schrikken. Voor de ware kampeerenthousiasteling met een goedgevulde portemonnee is het een flinke, maar wellicht ook goede investering in vrijheid en flexibiliteit. De Expeditions Trailer is immers een belofte van avontuur, en een uitnodiging om de gebaande paden te verlaten en de natuur op een nieuwe manier te omarmen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel